zondag 21 juli 2019

Weekbericht 26


De afgelopen week is er ook weer veel werk verzet, hier maar ook in Roemenië. Woensdag hebben we een Roemeense truck geladen, dit keer met een iets kleinere ploeg dan normaal, het duurde daardoor wat langer maar het is allemaal weer netjes geladen. Gisteren is de trailer alweer gelost in Botosani, dit keer zonder heftruck dus ook daar is hard gewerkt. Cristi is weer heel blij met alle spullen, de kinderen vooral met de mooie skelter. Hier de link naar een paar foto's.

Van de Blije Ruiters uit Zaandam hadden we een doos meegekregen voor een zorgboerderij in Roemenië, opgericht door Nederlanders. Ze komen de doos met spullen voor hun project ophalen bij Cristi.  Hier de link naar hun website., ze doen goed werk daar!

Bij Dorcas hebben we een combi vol kleding en huishoudelijke artikelen geladen en op donderdag hebben we bij het Horizon college in Purmerend een hele partij stoelen geladen. 








Siem en Abe waren dinsdag in de namiddag al in Breaza, net voor het donker was hun trailer weer leeg. Voor het lossen van de lange ijzeren platen had Csaba een trailer geleend en met vereende krachten zijn ze daarmee naar het erf van de vader en moeder van Imola gebracht, een slimme oplossing. Hier de link naar een paar foto's

Op de terugweg hebben de heren in Oostenrijk stalen kratten voor Boxmeer geladen en vanaf Boxmeer zijn de ze doorgereden naar BMN in Delft, waar ze de bouwmaterialen geladen hebben die dit bedrijf weer beschikbaar stelde voor onze projecten in Roemenië. Csaba is hier heel blij mee, veel mensen en organisaties willen dingen bouwen en vernieuwen en het materiaal is duur voor hen. De volgende vracht gaat hij deels in de oude school van Breaza opslaan een goed punt om vanuit te verdelen. 

Het huisje van Mr. Piu is nu bijna ingericht, volgende week komt de bulldozer van de gemeente om het erf te vlakken en kan de laatste rommel worden opgeruimd. Als dit klaar is gaan ze Mr. Piu ophalen, iedereen is benieuwd naar zijn reactie. 

In Marghita is druk geoogst, de tarwe is allemaal in de schuur en omstandigheden om te oogsten waren gunstig en met drie combines ging het snel. Door het extreem slechte weer kort voor de oogst periode is helaas veel verloren gegaan.




Aanstaande maandag gaan we met een klein groepje de trailer met bouwmaterialen lossen en zoveel mogelijk het laden voor woensdag voorbereiden. Er komen deze keer twee Roemeense trailers laden, de ene gaat naar Marghita en de andere naar Breaza. Een goede voorbereiding voorkomt hoop ik dat we niet uitgeput raken door de warmte die voorspelt is woensdag.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten