zondag 17 november 2019

Weekbericht 42




Er is een week voorbij met veel activiteiten met als hoofdthema het maken van 4.200 kerstpakketten voor onze “doelgroep” in Roemenië. Mooi dat we er 400 meer konden maken van dan de vorig jaar om deze tijd, 4.200 in totaal. Stel gemiddeld 4 mensen per gezin dat zijn 16.800 blije gezichten! 

Door het steeds maar weer brengen van hulpgoederen naar onze contacten in Roemenië, groeit ook hun werk. Het bekende olievlek verhaal, we bereiken steeds meer mensen in nood. De pakketten actie is voor deze mensen echt een lichtpuntje in hun vaak moeilijke bestaan.

Het inpakken ging heel goed, zie de foto’s en een kleine toelichting daarbij. Dit keer komt er ook een artikel in een uitgave van Rodi Media over de actie en ons werk. Dat er zoveel mensen kwamen helpen was natuurlijk prachtig het ging daarom allemaal erg vlot. Velen zullen wat spierpijntjes hebben opgelopen en waarschijnlijk ook lekker hebben geslapen na deze inspanning.



Over hoe het allemaal verder gaat houden wij u op de hoogte via berichten op ons blog.

In Roemenië gaan Viorel en Henk gewoon door met het bouwen van huisjes, er worden goede vorderingen gemaakt. Er is nu ook begonnen met de bouw voor de oude man die in een paardenstal slaapt, en die heel blij is nu hij een klein huisje van steen krijgt.

De foto’s hiervan staan nu ook in het album hierover. 




Maandag gaan Sam en Abe met de eerste partij kerstpakketten naar Breaza. Ze wachten daar nog even met uitdelen, anders is het pakket ruim voor de kerst, net als dat het in Broek op Langedijk begon, een lege doos.

Woensdag komt er een Roemeense truck pakketten laden voor de bestemming Marghita Oradea en Botosani.

Het bestuur van een kerk in de buurt van Botosani kreeg een bus en aanhanger vol diepvries pizza’s aangeboden, ze wisten er geen raad mee. Cristi wel, hij is gisteren tot laat on de avond bezig geweest met uitdelen.


Er zijn woensdag ook weer ophaalklussen en we gaan de goederen uit onze tijdelijk opslag  terug brengen naar onze vestiging in Broek op Langedijk.

Afgelopen donderdag hebben we ook de plannen bekend gemaakt over de vlieg/ bus reis naar Roemenië, in september 2020. Het plan is in goede aarde gevallen, we hebben al bijna dertig aanmeldingen binnen voor deze mooie reis. We passen de reis nog iets aan we zullen ook een aantal van onze projecten bezoeken. Zie verder de bijlage met details van deze hele mooie reis. Aarzel niet om je aan te melden – vol is vol - , het maximum aantal deelnemers is 40. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten