zondag 3 november 2019

Weekbericht 40

Het waterdicht maken van de 15 hutjes in Tirgu Murus is afgerond schreef ik de vorige keer en ook dat het nog een vervolg zou krijgen. Er is inmiddels besloten dat er nog drie huisjes worden aangepakt, dit nog voordat de winter echt invalt. De huisjes staan in het dorp Deja, allemaal trieste verhalen van mensen die hulp echt hard nodig hebben. Henk en Viorel hebben inmiddels  de nodige bouwmaterialen opgehaald in Breaza. Mooi dat we op deze manier kunnen helpen om dit plan te realiseren.  In het fotoalbum over de bouw van de daken heb ik nog een paar foto’s kunnen toevoegen, de moeite waard om te bekijken. De winter komt eraan, een zware tijd voor deze mensen en als je dak dan ook nog lek is(!). 




Woensdag hebben we een Roemeense truck geladen met bestemming Botosani, het ging vlot, om 12 uur zat hij helemaal vol. Hier de link naar foto's.

De opslag is bijna klaar voor onze pakketten actie. Bij AH zijn ook hun leveranciers op de hoogte gebracht van de extra bestelling, de lege dozen zijn er al. Op 13 november komt de bestelling van AH binnen en zorgen we dat alles klaar staat voor de inpak actie op 14 en 15 november. We kunnen uw hulp daarbij goed gebruiken! Zie ook weekbericht 37

Woensdag konden we in Delft ook weer een trailer vol bouwmaterialen ophalen, mooie goed bruikbare spullen. Op donderdag is de trailer gelost in onze tijdelijke opslag net als een trailer vol zakken met havermeel die we ontvingen via stichting HRIF.

Vrijdag hadden we een bijzonder transport, een trailer vol houtskool laden in Dokkum, ook weer aangeboden via stichting HRIF. Houtskool kun ze prima gebruiken in de kacheltjes in Roemenië, niet iedereen heeft daar een mooie voorraad hout voor de winter. Om maar niet te spreken over een thermostaat even wat hoger zetten zoals wij dat doen. We konden een Roemeense truck organiseren die om 8 uur in Dokkum was om te laden. Voordat het laden kon beginnen was er nog wel even telefonisch crisis overleg nodig over hoe de gladde zakken goed te laden en te zekeren in de zeilentrailer.  Gelukkig hadden we Ljibbe als onze man ter plaatse en is het laden uiteindelijk goed gelukt.    Medewerkers van de leverancier hebben de trailer geladen, na afloop konden ze direct door als Zwarte Piet, ja en geen "veeg Piet" vertelde éévan hen.De truck gaat eerst naar Marghita, lost daar de helft en laad er weer aardappelen en groenten en gaat dan door naar Cristi in Botosani. hier de link naar foto's.

Cristi zijn werk in Botosani blijft natuurlijk niet onopgemerkt. In Iasi is bijvoorbeeld een groothandel die hem spullen geeft die ze “over” hebben ,vrijdag kon hij daar een mooie partij hier waspoeder en levensmiddelen ophalen. 
Ook is daar de container woning die al een tijdje leeg stond verplaats naar het erf van de oma met haar twee kleinkinderen. Er is nu meer leefruimte voor de opgroeiende kinderen.
Hier de link naar foto's.
Ziet er nog netjes uit.

Zaterdag kwamen Sijbe en Meindert weer terug uit Breaza, het is allemaal weer goed gegaan, ze hebben een mooie rit gehad. Ze bezochten ook nog even het huisje in Petela, waar ze met een groep jongeren uit Metslawier, onder leiding van het team van Phoneo aan hebben gewerkt. Helaas was de bewoonster niet thuis.

Vrijdag heeft Abe samen met zijn vrouw weer een bakwagen vol meubeltjes en andere spullen geladen bij de kringloopwinkel Waypoint in Urk.  Een mooie winkel, de groei zit er goed in, André en zijn team verzetten er veel werk. De opbrengst van de winkel besteden ze aan hulpverlening bij de problemen die ontstaan door het gebruik van drugs.   Hier de link naar hun website. 
  
In 2012 met hun pas geboren dochter.
Er is triest bericht uit Breaza binnen gekomen, Stella, de partner van Julian is overleden aan de gevolgen van kanker. In 2012 besloten we voor dit gezin een huisje te bouwen ter vervanging van hun armoedige kotje. Daar wonen met een klein kind en een baby op komst was haast niet mogelijk. Julian helpt Csaba vaak met klussen en met lossen van de truck is hij er ook vaak bij. Maandag zal Stella worden begraven.  



Bij de familie Veenstra van stichting HRIF  in Weesp was het ook een hele drukke week, Er is daar een enorme partij winterkleding, vooral jassen binnengekomen, gesorteerd en in drie trailers geladen. De trucks gaan het naar vluchtelingenkampen op Lesbos brengen. Een hele mooie actie die ook hard nodig is, de toestand waaronder deze mensen moeten leven is heel slecht. Dat hier nog steeds geen humane oplossing voor bedacht is grenst haast aan het ongelofelijke in ons verenigde Europa. Hier de link naar meer info.

Woensdag gaan we de goederen uit Urk lossen, opruimen en lading klaar zetten voor de Roemeense truck die donderdag komt laden. Woensdagmiddag gaan we 11 ziekenhuisbedden en matrassen ophalen in Den Helder.

Donderdag gaan we o.a. de bedden uit Den Helder laden in een Roemeense truck die naar Breaza gaat. Dit is dan de 47e truck die we gaan laden, volgens de planning volgen er nog 5 dus komen we dit jaar op totaal 52. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten