zondag 27 oktober 2019

Weekbericht 39
Er was weer veel bedrijvigheid deze week, hier in Nederland, maar ook in Roemenië. 

Vorige week schreef ik over de wijk Valea Rece in Tirgu Mures waar mensen onder onmogelijke omstandigheden in bittere armoede en leven. De door hen zelf gebouwde hutjes zijn vrijwel allemaal lek en van binnen vies en nat. Dankzij de mooie samenwerking met Henk Muller en zijn teamleden van stichting Romana, is het gelukt het om de hutjes in ieder geval waterdicht te krijgen. (hier de link naar hun website.)
We zijn hier heel blij mee en hopen dat het ons lukt  in de toekomst ook iets voor deze mensen te kunnen betekenen. Ze staan in ieder geval op de lijst voor een kerstpakket. 

Dat ze blij waren blijkt wel uit dit vrolijke gezang

Woensdag was het weer laden voor de bestemming Breaza en ophalen in Apeldoorn en in Beverwijk, het liep allemaal soepel. De combi moest nog wel even naar Euromaster voor een bandencheck. Ook de tachograaf moest opnieuw geijkt worden, dus naar Van der Linden en Sprankhuizen om dit te regelen. Jammer, ijken kan alleen  met een lege auto werd ons duidelijk gemaakt. Op vrijdagmorgen hebben we hem dus weer gelost en zaterdagmiddag weer geladen. Ook voor deze niet zo leuke klus kwamen er weer genoeg vrijwilligers  helpen! Meindert en Sijbe waren er zaterdag ook en hielpen enthousiast mee, maandagochtend vroeg vertrekken ze vanuit Metslawier richting Breaza.


De bestelling van levensmiddelen voor de 4.200 kerstpakketten is weer geplaatst bij de AH winkel aan het A.C. op ’t Landtplantsoen in Heerhugowaard. We krijgen hier alle medewerking en service, voor de winkel is het een mooie order c.q. omzet. Om het binnen hun organisatie rond te krijgen kost nog wel wat moeite. Het is een grote afwijkende order en daar “schrikt het systeem” van. Mensen die gewerkt hebben bij een groot bedrijf kunnen zich hier wel een voorstelling van maken verwacht ik.

Maandag komt de dozenhal uit Ermelo weer 4.500 lege dozen brengen, de pakketten-actie komt dichterbij (14 en 15 november). U bent van harte welkom om te komen helpen!! ZIE OOK WEEKBERICHT 37 MET DE DETAILS VAN DEZE OPROEP.

Volgende week woensdag komt er weer een Roemeense truck laden voor Botosani.

-->

Geen opmerkingen:

Een reactie posten