zondag 20 oktober 2019

Weekbericht 38


Woensdag hebben voor de 43e keer dit jaar een truck met hulpgoederen geladen, dit keer met bestemming Marghita. De Roemeense chauffeur kwam wat later dan afgesproken maar om 15:45 u ging hij met een volgeladen truck op weg naar Marghita. Zaterdag is de truck daar gelost.   Hier de link naar wat foto's.

Er is woensdag in Delft een trailer vol bouwmaterialen opgehaald en in Alkmaar mooie stoelen. Er gaan dus veel spullen uit onze opslag maar er komt ook weer genoeg binnen. Voordat we op 14 en 15 november de  kerst-pakketten kunnen maken moet er dus nog wel wat gebeuren. Gelukkig  hebben we een noodscenario achter de hand, in de buurt is kortstondig extra ruimte beschikbaar.Jaap en Geeske waren donderdag weer terug uit Breaza, ze hebben een goede reis gehad en een mooie tijd in Breaza.

Vrijdag hebben we in België een partij koek kunnen ophalen en in Enschede 7 pallets met chocopasta, beide producten kunnen we goed gebruiken om in de kerstpakketten te doen.

Csaba en Imola zijn weer bij de ons bekende zigeuners in Tirgu Mures geweest, Henk Muller en Viorel proberen deze mensen te helpen. De situatie is daar echt heel slecht, tijdens hun laatste bezoek daar, deelden ze koekjes uit. Csaba vertelde dat sommige net als ratten wegkropen in een soort hol om het daar te kunnen opeten, bang als ze waren dat anderen het zouden afpakken. Het is natuurlijk meer dan schandalig dat dit soort situaties bestaat in een EU land anno 2019. Bijna alle landen hebben een UN verklaring over de rechten van het kind onderschreven, deze is dus ook in Roemenië van toepassing. Fraaie woorden en beloften maar heel veel kinderen hebben er gewoon helemaal niets aan.                  

Het zou mooi zijn als iemand uit ons midden deze misstanden aan de kaak stelt bij de juiste organisatie.


Maandag  komen Henk en Viorel dakplaten en hout ophalen in Breaza en gaan ze met een aantal mensen een dak maken boven de hutjes waar deze mensen wonen. Nog lang geen ideale situatie maar in ieder geval blijft het dan droog droog binnen.

John Fracker en zijn team zijn druk met de containers in Bistrita, ook daar komen dakplaten van Hardeman overheen. Weer een heel aantal mensen die warm en droog kunnen wonen. Gelukkig hebben we  in ons netwerk mensen die hier aan hebben bijgedragen.

Woensdag gaan we weer een combi laden, de bestemming is Breaza, Sijbe in Meindert gaan hiermee rijden. 


1 opmerking:

  1. Ik ben trots op al deze mensen die het bestaan van anderen aantrekken , het is zoals je zegt Maarten , schandalig dat dit kan binnen Europa , als ik dan kijk naar onze kinderen is het een schril contrast ... Als iedereen er maar bewust van werd dán zou het ook daar minder slecht zijn ... Bewustwording ... Dat is denk ik het sleutelwoord 🤔

    BeantwoordenVerwijderen