zondag 6 oktober 2019

Weekbericht 36


Om alles goed te laten draaien zijn contacten met andere organisaties van groot belang, ook de heel actieve stichting HiRF van de familie Veenstra uit Weesp behoort daar toe. Dinsdagmiddag bracht ik daar een bezoekje om weer eens bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Juist op dit moment werd er een vracht ziekenhuisbedden geladen en er stonden nog veel meer hele mooie bedden. Vraag van Max kunnen jullie ze ook gebruiken? Wetende dat Imola in Breaza een wachtlijst heeft hiervoor was het antwoord snel gegeven. We hebben de afspraak gemaakt dat aanstaande woensdag een Roemeense truck ze in Weesp komt laden en dat deze daarna direct doorgaat naar twee ziekenhuizen in Tirgu Mures. De vraag naar dit soort bedden is groot omdat de Roemeense overheid nog steeds geen geld beschikbaar stelt voor het inventaris van ziekenhuizen en zorgcentra.

Een andere organisatie waar we op een prettige manier mee samenwerken is
St. Manna  www.stmannaschermer.nl,  uit de Schermer een vrijwilliger van ons doet regelmatig een rit voor hen. Deze keer stond er een rit naar Drachten op het programma. Het toeval wilde dat in Drachten ook 5 pallets met nieuwe kleding voor St. Phoneo stonden die naar Breaza gebracht “moeten” worden. Hier hebben we een combi van gemaakt en de kleding is inmiddels op transport naar Breaza.

Woensdag was het nog weer even stevig aanpoten, de 133 moest geladen worden voor Breaza, de aanhangwagen met vooral ziekenhuisbedden en de motorwagen met bouwmaterialen. Dit is uiteindelijk gelukt maar het liep wel een beetje uit. Jaap en Geeske Ligthart gaan er maandagochtend mee op pad. Woensdag konden we ook nog wat matrassen ophalen bij de Omring in Hoorn, dit is niet helemaal gelukt door een paar misverstanden. Vrijdag hebben we nog een poging gewacht helaas weer niet gelukt door laten we zeggen misverstanden. De link naar wat foto's.

Via een contact van St. Manna is ons een trailer vol blikken met linzen aangeboden, dit zat al een tijd in de pijplijn maar aanstaande vrijdag is het zover en kunnen we 26 pallets ophalen in Geldermalsen. Het koude seizoen komt eraan dit soort producten zijn daarom meer dan welkom.

Cristi uit Botosani stuurde nog wat foto’s van het lossen van de trailer afgelopen maandag. Weer heel blij en er komt weer een internationaal gezelschap op bezoek om hem te helpen met zijn werk.

Hier de linkWoensdag was ook de dag dat de containers uit Getz naar de zigeuner gemeenschap uit Bistrita gebracht zijn (zie bericht van vorige week). Het is tot opluchting van Csaba, Attila en John, goed gegaan. De plek waar deze mensen nu wonen is veel beter en vooral ook veiliger dan vlak bij de rivier. Er was verrassend weinig “kabaal” tijdens het afleveren en ook geen ruzie over wie er in gaat wonen. Veel blije mensen, Csaba vertelde nog dat ook hier weer heel veel kleine kinderen zijn vaak met heel erg jonge moeders. Ik denk dan weleens aan onze kleinkinderen en het enorme verschil hoe deze kinderen groot worden.


In de loods moet ruimte komen voor de kerstpakketten actie over 6 weken, we gaan daarom aanstaande dinsdag weer een Roemeense trailer laden met bestemming Breaza. Het pakketten maken gaan we doen op 14 en 15 november hou deze data dus vrij en kom alstublieft helpen met deze nuttige leuke klus. Nadere berichten volgen.


Op woensdag gaan een paar mensen helpen in Weesp bij het laden van de bedden,
’s middag is er uitje georganiseerd door Abe en Piet voor de vaste groep vrijwilligers.

Het pakketten maken gaan we doen op 14 en 15 november hou deze data dus vrij en kom helpen, nadere berichten volgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten