zondag 16 februari 2020

Weekbericht 8 2020

Woensdag zijn we druk geweest met opruimen in de loods, het ophalen van spullen uit onze tijdelijke opslag en het tellen en klaarzetten van de spullen voor de pakkettenactie op 5 en 6 maart aanstaande.

In Weesp konden we bij stichting HRIF een mooie partij goederen ophalen die we ook gaan gebruiken voor de pakkettenactie. Onze vrienden van de Prinsenstichting uit Zaandijk hebben het druk met ompakwerkzaamheden van groot naar klein verpakking. Een mooie en nuttige samenwerking.

Gerrie en Kees in 2015
In 2015 kregen we van Kees en Gerrie de Groot uit Hoog Blokland een mooie trekker. Deze trekker gebruiken Paul en Attila om het land van de kerk in Getz mee te bewerken. De opbrengst van dit land gebruiken ze o.a. voor hun gaarkeuken project in Getz, veel ouderen maken daar gebruik van. Voor sommige klusjes gebruikt Attila hem ook op de boerderij in Marghita.




Gerrie was een paar weken geleden op bezoek bij stichting Pater Noster in Ploiești Roemenië en zag daar dat wij ziekenhuisbedden naar een gevangenis in de buurt hadden laten brengen. Terug in Nederland vertelde Gerrie mij allerlei enthousiaste verhalen over het mooie werk van Marius Dancovici met zijn team en haar bezoek aan deze gevangenis daar. Bijzonder om zo te horen dat de bedden goed terecht zijn gekomen, wellicht kunnen we in de toekomst nog een keer iets betekenen voor stichting Pater Noster. 

Ook nog sneeuw.
Siem en Charles liepen de eerste dag van hun rit naar Breaza serieuze vertraging op door een lekke band.  De rit verliep dus iets anders dan gepland, het lukte om hen om woensdagochtend in Breaza te lossen en direct daarna de fietsen bij Jan Wijnen te laden. Dezelfde dag zijn ze naar de boerderij in Marghita gereden waar ze 5.000 flessen met zonnebloemolie hebben geladen die we in de pakketten gaan doen. Deze zonnebloemolie komt uit dezelfde fabriek waar Attila zijn zaden aan verkoopt en is van prima kwaliteit. De prijs is ook aantrekkelijk door levering rechtstreeks van de fabriek zonder tussenhandel. Zaterdag rond het middaguur waren Charles en Siem weer in Broek op Langedijk.


Vrijdagochtend hebben we nog een Roemeense truck geladen met bestemming Breaza. Het was alweer het 8e transport in 2020.

Maandag gaan we stoelen ophalen bij het Horizon college. Woensdag komt er een Roemeense truck laden voor Botosani.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten