zondag 23 februari 2020

Weekbericht 9 2020

Maandag zijn we de week begonnen met het ophalen van zo’n 150 bureau stoelen bij het Horizon college in Alkmaar. Het ging vlot, de stoelen stonden dichtbij de deur en al snel waren we geladen.

Woensdag stond er weer een Roemeense truck voor de deur om geladen te worden, net even na
twaalf uur was dit klaar en kon hij aan zijn reis naar Botosani beginnen. Morgen, maandag dus zal hij daar worden gelost. De nieuwe bestrating van het erf  is dan klaar, het ziet er goed uit. Ook de bouw van het internaat gaat binnenkort weer verder, dit dankzij een financiële bijdrage uit Denemarken. In april komt een groep uit Duitsland en een groep uit Oostenrijk van in totaal 45 mensen naar Botosani. Ze gaan helpen met het uitdelen van de paaspakketten die wij daar gaan brengen en ze gaan verder met de bouw van het internaat. Mede dankzij onze inzet gebeuren er mooie dingen in Botosani.

De link naar foto's van het laden.                     Link naar foto's van de bestrating.

Lossen in Breaza
Uit Breaza kwamen ook positieve berichten over de verdeling van de goederen die we gebracht hebben.






Lossen bij de gevangenis
Over de ziekenhuisbedden t.b.v. de ziekenzaal van een gevangenis nabij Boekarest hebben we ook een bericht ontvangen.

Dear Maarten,

We are very greatfull for your help and I know ,the doctor from prison is also very happy with that.
Soon all beds will be in the place and  I will send you more pictures and stories about this project.
I send you pictures from Mărgineni prison ,not many ,is all what they send me,I am not aloud to take pictures  inside of the prison.

Thank you and God bless you!

Marius Dancovici

Pater Noster Romania



Vrijdag zijn Nico, Henri en Wim nog naar Hillegom en Sassenheim geweest om daar matrassen en kleding + nog wat extra’s op te halen met de auto van X op X.

Volgende week woensdag gaan we weer een trailer laden met bestemming Breaza.

Donderdag komen er etenswaren binnen die we nodig hebben voor de pakketten. De aanmeldingen om te komen helpen op 5 en 6 maart druppelen binnen. We kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

In deze tijd van het jaar heeft onze “doelgroep” het extra moeilijk, geld en voorraden zijn vaak helemaal op, de natuur heeft nog niet veel te bieden en werk is er ook weinig. Een pakket levensmiddelen is dan meer dan welkom.

Een voorbeeld van een gezin waarvoor we dit doen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten