zondag 20 september 2020

Weekbericht 39 / september 2020.

Op maandag begonnen we de week met het treffen van voorbereidingen i.v.m. het transport naar Breaza. Nuttig werk dat het laden op dinsdag allemaal wat gemakkelijker maakte. Door twee oudere heren zijn 25 laptoppen uit Denemarken gebracht voor Casa Ioana. Aardige mensen die ook al jaren bezig zijn om mensen te helpen in Roemenië. Over Cristi en Casa Ioana hadden ze veel leuke en positieve verhalen te vertellen.

Dinsdag was de truck erop tijd, we konden dus aan de om slag alle schoolmeubelen, die we nog op voorraad hadden van het Dalton college, in te laden. Dit samen met heel veel andere nuttige zaken, vooral ook voedsel. Het was allemaal wel even een klus, schoolmeubelen laden is gewoon lastig, ze zijn glad, passen niet in elkaar, het efficiënt laden kost veel tijd. Het is gelukt, we hebben een mooie lading kunnen versturen. Er was nog het nodige ompakwerk dus alle aanwezigen waren lekker bezig. Henk Muller had nog zeven pallets noten en zuidvruchten gekregen van een groothandel uit Rotterdam. Deze pallets zijn ook ingeladen en na het lossen op vrijdag in Breaza met dezelfde truck naar Deaj gebracht.

Hier de link naar wat foto's.

Op woensdag zouden we nog een truck laden, helaas kon dit niet doorgaan, de motor van deze truck had het opgegeven en kon dus niet komen. Op donderdag was er een andere beschikbaar. Om deze te kunnen laden moest er weer een beroep gedaan worden op onze vrijwilligers. Zonder veel moeite konden we een laadploeg samenstellen, mooi dat er steeds weer genoeg mensen zijn die dit werk willen doen.

Woensdag hebben we de tijd genomen voor uitzoek en opruim klussen. Er waren ook nog een paar reparaties te verrichten. Bij de Prinsenstichting hadden ze alweer 1.000 kg kidney bonen in kleinere zakken omgepakt, we moesten dus weer een nieuwe zak van 1.000 kg leegmaken. Jan Valk zorgt steeds voor de aan en afvoer naar onze vrienden van de Prinsenstichting. 

We konden weer nieuwe voorraad ophalen in Weesp bij de familie Veenstra van stichting HRIF. In Amstelveen waren 18 ziekenhuisbedden op te halen. Een pittig dagje voor de mannen die deze ritten hebben gemaakt. 

Donderdag ging het laden voor Botosani vlot en zonder problemen. Het laden van de dakplaten voor het nieuwe internaat was nog even een uitdaging maar ook dat is weer gelukt. Zaterdag is de truck zonder problemen aangekomen in Marghita waar een deel is gelost en groenten en aardappelen zijn bijgeladen. Maandag zal er worden gelost in Botosani. 

Hier de link naar foto's.

In Weesp was het in en bij de  opslag van stichting HRIF donderdag een drukte van belang. Er was daar het tijdelijke middelpunt van de slaapzakkenactie van de stichting Because We Carry t.b.v. de vluchtelingen op Lesbos. Mooie actie weer.

Hier de link naar NH nieuws.

Van Reghina uit Ticau, ontving ik nieuwe foto’s van het gebruik van de dakplaten, goed dat deze vier hutjes nu in ieder geval waterdicht zijn. Reghina wil graag meer doen om de arme mensen in haar omgeving te helpen Ook met dakplaten, er zijn nog lekkende daken genoeg. 

Hier de link naar foto's.

De ongelijkheid in de wereld is nog steeds extreem. De 26 rijkste mensen op aarde hebben samen meer vermogen dan de armste helft van de wereldbevolking, 3,8 miljard mensen. Jammer dat er zo weinig aandacht voor deze ongelijkheid is en dat de oplossing van het armoede probleem heel ver weg is. Op zoek naar goed nieuws (?) gebruik dan niet de zoekterm vluchtelingen of armoede op internet.

Henk Muller gaat binnenkort weer naar Roemenië, hij stuurde foto’s door van het lossen van de truck die we 9 september naar Deaj hebben gestuurd en het uitdelen van de goederen. Henk zou graag meer dakplaten ontvangen omdat het met de voorraad die we nu gebracht hebben het lastig is keuzes te maken wie wel wie niet. De foto’s spreken verder voor zich en ik wil niet al teveel in herhaling vallen.

Hier de link naar foto's.

Toth Attilla uit Reghin/ Peris, stuurde foto’s van het bessenplukken en van de start van de naschoolse opvang. Een goed initiatief deze weliswaar kleinschalige economische activiteit en het extra onderwijs aan de kinderen. 

Hier de link naar foto's.

Csaba uit Breaza stuurde wat foto’s van de ingebruikname van het tuinchalet door de drie jongens, ze vinden het er geweldig. De eerste schoolmeubelen zijn al op de eindbestemming, het schooltje in Filpișu Mic waar vier van de nieuwkomers naar school gaan. Maandag komen medewerkers van de gemeente Reghin de rest ophalen en verdelen over de verschillende scholen daar. 

Hier de link naar foto's.

Uit Ploiești ontving ik van Roxana Dancovici een aantal foto’s van kinderen die een rugzakje hadden gekregen met schoolspullen, deze zijn daar in mei met een transport gebracht.

Hier de link naar foto's.

Woensdag gaan we een trailer met vooral ziekenhuisbedden en levensmiddelen laden voor Breaza/ Reghin. Verder is er een ophaalklus in Tiel, spullen uit een woonwinkel en maandag krijg ik uitsluitsel of we dan door kunnen gaan naar Enschede om chocopasta op te halen. Bij Reekerheem staan ook weer drie bedden klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten