zondag 12 september 2021

Weekbericht 37/21

Maandagavond laat waren we thuis van onze wandelvakantie. Dit met een huurauto vanuit Frankfurt, onze Opel Zafira is er waarschijnlijk aanstaande woensdag weer. Ze brengen hem naar de garage Hoogeboom voor reparatie, wat er aan mankeert is nog niet bekend.

Dinsdag was het gelijk druk met telefoon, e-mail en whats-app berichten, St. Promotie kreeg gelukkig weer veel potentiële hulpgoederen aangeboden. Woensdag 8 september konden we bijvoorbeeld een trailer vol mooie hulpgoederen ophalen in Weesp bij St. HIRF. In Den Helder een mooie partij kleding, bij een winkel in Broek op Langedijk een partij karpetten, etc.. Bij St. Manna stond het nodige op ons te wachten en in Egmond een hele partij kleding bij de kledingbank daar.

In Broek op Langedijk was nog behoorlijk wat ompak en opruimwerk, vervelen hoefden we ons dus niet.

In Amsterdam stond al een tijdje een partij hoogwaardig ingevroren voedsel klaar voor ons. Dit naar Roemenië brengen tijdens een hittegolf daar, leek ons niet verstandig, dit is nu voorbij. Het bleek echter lastig te zijn om een vriestrailer te vinden voor het vervoer, onverwacht kwam er donderdag echter een telefoontje dat er vrijdag geladen zou kunnen worden. Snel de papierwinkel in orde gebracht en met drie man hebben we vrijdagmorgen de vriestrailer geladen. De truck gaat naar drie plaatsen in Roemenië, op deze plekken kan de verdeling goed geregeld worden van deze hoogwaardige levensmiddelen. Ongetwijfeld gaat dit veel blije mensen opleveren.

Over Reghina uit Ticau staat vrijwel wekelijkse een stukje op dit blog. Volgens mij is ze vrijwel elke dag  bezig met hulpverlening aan de mensen in haar omgeving. Afgelopen dinsdag schreef ze dat haar Fiat Punto uit 2002 de geest had gegeven en dat reparatie niet meer mogelijk was. Zonder auto kan ze de mensen waar ze zich om bekommerd niet bereiken, sommige dorpen zijn 20 km verder. Reghina heeft samen met haar zoon toch nog veel kunnen doen. Met de rugzakjes met inhoud waren de kinderen heel erg blij, goede mooie schoolspullen krijgt niet ieder kind daar. 

Hier de link naar foto’s.

Via onze groeps-app heb ik het bericht gedeeld onder onze vrijwilligers. Vrijdag kreeg ik een
reactie van Sven Wittebrood een zoon van Abe. Het garagebedrijf (Harry Levering Limmen) waar hij werkt had een prima Opel Combo ingeruild die we voor inkoopsprijs konden overnemen. Passend binnen ons bescheiden budget en goed geschikt voor Reghina haar werk. Na overleg met een aantal mensen, waaronder Reghina is de deal gesloten en gaat de auto dinsdag op transport naar Roemenië.  Reghina is er meer dan blij mee. Dankzij een aantal sponsors hadden we een reservepotje opgebouwd en konden we dit financieel mogelijk maken, veel dank hiervoor!!. 

Hier de link naar foto’s

Cristi is o.a. bezig geweest met het uitdelen van de door ons gebrachte goederen aan ziekenhuizen. De schoolmeubels komen ook op een goede plek terecht. Jason de zoon van Cristi en Aline heeft een aantal keren een oogoperatie ondergaan, na de laatste operatie kan hij gelukkig een stuk beter zien. 

Cristi maakt zich ook onmisbaar met de zorg dat er trucks naar Broek op Langedijk komen op het door ons gewenste tijdstip en voor de juiste prijs. Dit gaat niet altijd gemakkelijk, soms zijn er complicaties die hij dan voor ons oplost. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde ook weer foto’s van de dingen die gebeuren in en rond Deaj, binnenkort gaat Henk er zelf ook weer heen.

Hier de link naar foto's.

In juli brachten Nico, Imola, Csaba en ik een bezoek aan Viorel en zijn vrouw in Deaj, we bezochten o.a. het schooltje annex eetzaaltje in aanbouw. Op dat moment was er nog niet voldoende geld om het af te bouwen. Het is een prachtig project, via onze “eigen” sponsors konden we hiervoor € 3.000,- beschikbaar stellen. Stichting voor ontwikkelings-samenwerking,  K.O.O.K. uit Alkmaar heeft onze aanvraag om een bijdrage van ook € 3.000,- voor dit project goedgekeurd. Voor de winter invalt is het gebouw klaar voor gebruik en krijgen kinderen er huiswerkbegeleiding, een maaltijd en zijn er allerlei andere activiteiten. We zijn net als Viorel en Henk en hun teamleden blij dat dit gerealiseerd kan worden. Hartelijk dank sponsors! 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde nog een paar foto’s van zijn werk.

Hier de link naar foto's.

In Marghita is Attila druk met de grondbewerking, oogsten en andere werkzaamheden, niet altijd even eenvoudig maar het ziet er weer goed uit.  

In Getz is Paul samen met zijn team bezig met de herstart van de naschoolse opvang annex huiswerkbegeleiding. Dit mooie project gaat ook weer verder binnenkort zo lijkt het. De covid maatregelen voor scholen zijn in Roemenië nog niet helemaal helder, lastig voor iedereen.

Hier de link naar foto's.

We gaan deze keer op dinsdag laden, de bestemming is Breaza, het is de bedoeling om ook de Opel Combo voor Reghina te laden, of dit lukt is nog niet helemaal zeker. Waarschijnlijk echter wel, deze zal dan tijdens een tussenstop in Marghita gelost worden.

Er is dinsdag nog een ophaalklus bij Dorcas in Schagen, woensdag zijn er ook ophaalklussen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten