vrijdag 17 september 2021

Weekbericht 38/21

Zoals zo vaak is de week weer omgevlogen, maandag waren er opruim klusjes en konden we voorbereidingen treffen voor het laden van de trailer de volgende dag. De auto die we hebben kunnen aanschaffen t.b.v. Reghina uit Ticau is gebracht door Abe. Een prima auto, Sven Wittebrood heeft alle technische zaken nog even nagekeken. Hij kwam zo uit het werk en moest nog wel even worden schoongemaakt, ook dit is gelukt, prima auto.

Dinsdagmorgen 17 september vroeg begonnen we het laden van twee motoren. Een klein groepje gaat een mooie tocht maken door het zuiden van Roemenië en een stukje Bulgarije, zelf behoor ik hier ook toe. Het laden van de hulpgoederen ging verder vlot en probleemloos ook de auto voor Reghina konden we goed en veilig laden. Een beetje een bijzondere vracht maar wel een hele mooie.

Hier de link naar foto's van het laden

Vanuit Roemenië kwamen ondertussen veel berichten met dankbetuigingen i.v.m. het afleveren de ingevroren levensmiddelen. Het is een enorm succes geworden we hebben er echt heel veel mensen blij mee kunnen maken. De mensen die dit speciale transport mogelijk hebben gemaakt willen graag in de anonimiteit blijven en hebben ons verzocht om er bijvoorbeeld geen foto’s van te verspreiden, iets wat we uiteraard respecteren.

Van Cristi ontvingen we ook foto’s van uitdeel acties van de goederen die hij heeft gekregen voor arme mensen ook van Roemeense bedrijven.

Hier de link naar foto's.

Reghina is nog afhankelijk van andere voor vervoer dus ze kon iets minder doen dan normaal. Haar nieuwe auto is donderdag op de boerderij aangekomen, voor ze hem kan gebruiken moet de papierwinkel in orde gemaakt worden. Hiervoor moet eerst nog een document uit Nederland naar haar verzonden worden. De ingebruikname duurt dus nog even, we hopen dat ze in de loop van volgende week kan rijden.

Hier de link naar foto's

Henk Muller is weer in Roemenië, zijn bus is nog in Nederland, helaas heeft de brandstofpomp het begeven. Met een VW golf die hij voor een klein bedrag kon kopen heeft hij de reis zonder problemen gemaakt. Als alles volgens plan verloopt gaan we hem in Deaj bezoeken tijdens onze motorrit.

Hier de link naar foto's.

In en Marghita zijn ze druk geweest met uitdelen van de goederen, maar ook de naschoolse opvang is weer begonnen. Iets waar we heel blij mee zijn huiswerkbegeleiding en een maaltijd is voor de kinderen enorm belangrijk.

Hier de link naar foto's.Toth Attila heeft heel veel activiteiten en ook een naschoolse opvang, geweldig natuurlijk. Aanstaande maandag zullen we hem persoonlijk ontmoeten, we gaan samen een leuke activiteit doen.

Hier de link naar foto's.

De motoren, de hulpgoederen en nog wat groenten en aardappelen van de boerderij zijn vrijdagmorgen aangekomen in Breaza. 

Ondertussen krijgen we aardig wat spullen aangeboden en moeten de achterblijvers flink de handen uit de mouwen steken de komende week. Miranda, Siem en Nico coördineren deze bezigheden. 

Volgende week geen nieuw weekbericht, mijn Macbook laat ik deze keer thuis, ik ga mij concentreren op het motorrijden. 


1 opmerking: