zondag 7 januari 2024

Weekbericht 1/24

Vol goede moed begonnen we met onze activiteiten in het nieuwe jaar. Het plan was om op woensdag 3 januari de eerste auto te laden. Helaas kon dit niet doorgaan, de truck die hiervoor in de planning stond kon op zijn laatste los adres zijn lading niet kwijt. Een dag later was dit nog niet gelukt. Er waren genoeg andere klussen maar we hadden liever hulpgoederen verzonden.


Om dit op te lossen gaan we er de komende week twee laden. De eerste komt maandagmiddag 8 januari, dinsdag 9 januari gaan we deze laden, er is al een laadploeg. De lading gaat naar Marien Kroon in Floresti en het grootste deel naar Breaza.


Op welke dag de tweede komt is nog niet helemaal zeker. In samenwerking met Jan Pilkes van Stichting Caritas Ukraine-Holland krijgt deze de bestemming Oekraine. Stichting Promotie zorgt voor een mooie lading en draagt de vrachtkosten. Jan Pilkes neemt de organisatie voor zijn rekening inclusief assistentie bij het laden. De vracht gaat naar een contact van St. Caritas, een kerkgemeenschap in Nowa Odessa. Hier de link naar deze plaats op de kaart.. Het is lang niet ongevaarlijk daar, de gruwelijke oorlog is dichtbij. Je weet ook nooit waar de gewetenloze leider in het Kremlin bommen laat neerkomen.

 

Je moet over de juiste contacten en precies de juiste procedures volgen om een hulptransport Oekraïne in te krijgen. Wij missen de ervaring die Jan hiermee heeft. De nood is hoog in Oekraïne, de oorlog maakt ieder dag aan beide kanten veel slachtoffers. Via Jan zijn vertrouwde contactpersonen komt hulp op de juiste plek. We hebben ook al gesproken over hulp aan "onze" Igor uit Tsjernivtsi. Vanuit Botosani is dit heel lastig geworden, via Caritas lukt dit in de nabije toekomst wellicht wel. 

 

Henk en Marin uit Band zijn druk aan het werk. Woensdag kwam het verzoek om hulp bij de bouw van een huisje, gelukkig konden we daar positief op reageren. Donderdag begon de bouw!. Een scootmobiel van nieuwe accu’s laten voorzien lukte ook. Voor de rest maakt het onderstaande fotoalbum duidelijk dat onze hulp goed terecht komt en hard nodig is.


Hier de link naar dit fotoalbum.


 


Viorel en Elena uit Deaj zijn aan het brood bakken geweest en eten verzorgen voor kinderen. Brood gebakken van tarwe van Attila uit Marghita heel mooi dat we dit mogelijk hebben kunnen maken. Geweldig wat deze mensen doen.


Hier de link naar foto's.











 

Joszi van de gaarkeuken voor kinderen uit Tirgu Mures stuurde een uitgebreide fotoreportage van hun werk daar. De beelden hoeven niet veel  toelichting en tonen aan dat onze hulp ook daar heel belangrijk is. Je blijft je erover verbazen dat dit aan de rand van een grote stad mogelijk is.


Hier de link naar foto's.











Imola heeft een aantal nieuwe berichten op haar blog geplaatst. Ook deze geven een goede indruk waar onze hulp terecht komt en hoe nodig dit is.


fazakasimola-csaba.blogspot.com


Domien en Inci uit Salard hebben een verslag gemaakt over het uitdelen van de kerstpakketten uit Broek op Langedijk. Pakketten gingen ook naar heel arme mensen die op verlaten plekken wonen in armoedige hutjes. 


Hier de link naar dit verslag.

 

Alles bij elkaar brengen we heel wat "radertjes" in beweging en worden veel mensen geholpen. Woensdag zijn er ophaal klussen en ook andere werkzaamheden.

 

Vrijdag 12 januari is de nieuwjaarsreceptie. Zie voorgaande berichten over de tijden en het aanmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten