zondag 28 januari 2024

Weekbericht 4/23

Dit is het eerste blog dat ik schrijf op mijn nieuwe computer dus dat is even wennen. Het gaat nog niet perfect met de fotoalbums, een tekst tussen de foto's plaatsen lukt (nog) niet. 

Het is weer een vruchtbare week geweest, we hebben veel kunnen doen. Op dinsdag was de eerste ophaal klus. We hadden een mooie voorraad om de volgende dag een deel van te laden.



Keurig op tijd stond er woensdag 24 januari een truck voor de deur, deze kon worden geladen met bestemming Botosani. Er waren behalve het laden ophaal klussen te doen net als opruimen en sorteren. 

Ongeveer met lunchtijd was de trailer helemaal vol met een waardevolle lading hulpgoederen. Ook een partij tuinzaden bijvoorbeeld, nuttig en het doet ook denken aan het voorjaar.

Hier de link naar foto's van het laden.




In Breaza stonden ze in de rij om de goederen, die we de week eerder hadden geladen in Broek op Langedijk, daar op te halen. Het was koud en juist dan komt het gebrek aan eten en warmte extra naar voren. Voor de mensen in Band heeft Csaba uit Breaza drie pallets geperste houtbriketten kunnen kopen. De mensen waren er heel dankbaar voor. Net als met het eten en koek die Csaba daar gebracht heeft.

Imola heeft een fotoalbum gemaakt van het lossen en ook foto's van de plaatsen waar het terecht is gekomen

Hier de link naar dit album.

De truck die we woensdag geladen hebben kon vrijdag de grens tussen Hongarije Roemenië passeren. Wel met enige vertraging omdat er iets aan de documenten moesten veranderen. Zaterdag is er gelost in Botosani, ondanks de sneeuw en de gladheid was er veel blijdschap door de komst van deze vracht.

Hier de link naar foto's van het lossen.

Henk en Marin uit Band zijn druk in de weer geweest met het helpen van hun medemens. De houtbriketten en het voedsel uitdelen, toch nog wat bouwen ondanks het koude weer en ga zo maar door.

Hier de link naar foto's.







Toth Attila uit Peris heeft op zijn boerderij met wolvarkens, eindelijk geen problemen meer met de Afrikaanse varkenspest. Alle slachtrijpe varkens zijn inmiddels verkocht, de opbrengst is nodig om kosten van het kindertehuis te kunnen blijven betalen.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau is ook blij met onze steun. Dit maakt het voor haar mogelijk om mensen in nood te blijven helpen.

Hier de link naar foto's.

Dan Viorel en Elena, ook die gaan onvermoeibaar door met het verlenen van hulp. Hoe nodig dat is maken elke week de foto's en berichten weer duidelijk.

Hier de link naar foto's.







De bouw van het huisje van Kata in Bichis waar ik eerder overschreef is inmiddels weer een paar stappen verder. Heel bijzonder hoe dit allemaal gaat, het gaat een prachtig chalet worden. 

Hier de link naar foto's.

De tarwe van de boerderij is verkocht en op transport gezet. De prijzen van tarwe zijn zorgelijk laag. De boeren in Roemenië hebben mede dankzij de protesten de toezegging van de regering gekregen dat ze een extra ha. toeslag krijgen. 

Hier de link naar foto's.

Van de vracht die we samen met St. Caritas naar Oekraïne hebben gezonden heb ik inmiddels foto's ontvangen. Mooi dat we zo samen kunnen werken om de zwaar getroffen bevolking daar te kunnen helpen.

Hier de link naar foto's.

Volgende week woensdag komt er een trailer die we gaan laden voor Marghita. De week daarna gaan we samen met St. Caritas uit de Rijp laden voor Oekraine.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten