zondag 11 februari 2024

Weekbericht 6/24

We hebben weer een vruchtbare week achter de rug waarin veel dingen zijn gebeurd.

 

Er zijn twee trucks met zeer waardevolle hulpgoederen verzonden. De eerste truck kwam op woensdag 7 februari laden en was bestemd voor Breaza. Het was de eerste keer dat Mission and Relief uit Zevenhuizen dit had geregeld.

We moesten de lading nog wat voorbereiden, maar zoals altijd vele handen maken licht werk. Het is een mooie lading geworden en om 13:00 u begon de chauffeur aan zijn reis naar Breaza. Er waren ophaalklussen, iedereen is lekker bezig is geweest.


Hier de link naar foto's.

 




Op vrijdag 9 februari passeerde hij zonder problemen de grens, alleen de achterdeur moest open. De chauffeur moest de vraag beantwoorden of de hele lading uit gelijksoortige goederen bestond, dit was het geval. Daarna kreeg hij een verklaring mee dat de douane het zegel had verbroken en kon hij verder. Het gewicht van de lading was 20.000 kilo.


Het lossen, zaterdagmorgen ging vlot, Csaba is blij met de ploeg mensen uit het dorp die daarbij komt helpen. Ophalen van de spullen kwam ook direct op gang. Csaba en Razvan hebben een vracht naar Elena in Urmenis gebracht. Belangrijk dat Elena wat extra's kan betekenen voor arme gezinnen daar.  


Hier de link naar een aantal foto's.

 

Imola ontbrak, zij was met haar zoontje Mark in het ziekenhuis in Reghin. In verband met een infectie moet Mark daar vijf dagen blijven en Imola blijft in die periode bij hem.


Er staat een nieuw bericht op hun blog. Het gaat over hun hulp aan ouderen in het dorp.


fazakasimola-csaba.blogspot.com/

 

Vrijdag 9 februari kwam in Breaza ook al een trailer lossen, deze kwam uit Marghita. Geladen met groenten, aardappelen en nog goederen van een eerder transport uit Nederland. Ook met meel om brood te laten bakken door Viorel en een locale bakker in Breaza. Het brood van deze bakker gaan Csaba en Imola dan weer uitdelen. Eerst had deze truck drie pallets met koek gelost bij Marien Kroon in Floresti.


Hier de link naar foto's.

 

De contacten die het verder verspreidde kwamen het direct ophalen. Bekende gezichten ontbreken niet op de onderstaande foto’s.


Hier de link naar foto's.

 

In Band begon de week voor Marin en zijn vrouw met het koken van eten voor 120 kinderen en volwassenen. Een mooie en nuttige happening, die ze afgelopen vrijdag nog een keer konden herhalen. Om dit mogelijk te maken hebben we een budget voor vier weken beschikbaar kunnen stellen.


Hier de link naar foto's.

 








De bouw voor het huisje van de oudere vrouw en het kind is klaar, voor het bouwen hebben is een goed team en het gaat razendsnel. Goed dat we dit mogelijk hebben kunnen maken. Voor andere mensen staat er ook weer iets op stapel.


Hier de link naar foto's



Henk Muller heeft zijn werkterrein verlegd, behalve in Band is hij in de wijde omgeving bezig met onderhoud aan zijn uitgebreide netwerk. Vooral met het doel arme mensen te helpen, met een lantaarntje zoeken hoeft niet.


Hier de link naar foto's.


De aardappelen en groenten die Henk uit Breaza heeft opgehaald heeft hij direct verdeeld. Henk deelde ook foto's op van zijn bezoek aan de familie Weiss. Dit leverde hele mooie plaatjes op.


Hier de link naar foto's.






  

Reghina uit Ticau heeft een flinke partij aardappelen, uien en koek gehad vanuit Marghita. Direct is het uitdelen hiervan begonnen, mensen helpen vult een belangrijk deel van haar leven.


Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena uit Deaj hebben er een echte topweek van gemaakt, wat hebben deze mensen een werk verzet! Eten gemaakt voor de daklozen in Tirgu Mures en deze mensen ook van schoenen en warme kleding voorzien. Brood gebakken voor de mensen uit Haranglab schoenen gegeven aan de kinderen daar, net als warme kleding. Ook nog een enorme hoeveelheid eten gekookt voor hen. Het lijkt wel of de mensen elke week een klein beetje vrolijker op de foto's staan.


Van een Franse stichting (van de kacheltjes) hebben ze geld gekregen voor het bouwen van een paar huisjes, kon er ook  nog wel even bij.  

 

Vanaf de boerderij in Marghita is ook nog een trailer vol aardappelen, uien etc. naar Oekraïne gegaan dit met Jorg Breddermann. Jorg had eerst uit Duitsland een trailer hulpgoederen naar Oekraïne gebracht. Daarna is zijn trailer in Marghita geladen en ging hij weer terug naar zijn losadres in Oekraïne. 


De mensen waren er heel blij mee en ook verbaast over de geweldige kwaliteit. De situatie in Oekraïne kan ik niet goed bevatten, maar is nog steeds uitzichtloos. De ontvangers wilden ook een deel aan de soldaten geven omdat deze steun verdienen en er tekorten zijn aan eten!


Hier de link naar foto's van het laden in Marghita.

 

Een compliment aan Attila van de boerderij in Marghita is op zijn plaats. Attila heeft de transporten van deze week heel goed georganiseerd en topkwaliteit producten geleverd!

 

Goederen uit onze opslag in Broek op Langedijk zijn donderdag door St. Caritas uit de Rijp geladen in een Oekraïense truck met trailer. Maar liefst 102 m3 en 17.500 kilogram bruikbare spullen zijn onderweg naar Pastor Vasyl in Khmelnitsky Oblast waar ze het met open armen zullen ontvangen. Goed dat we zo kunnen samenwerken.


Hier de link naar foto's.

 

Donderdag kwam er ook weer een nieuwe voorraad binnen, we kunnen dus nog even doorgaan. Daar kunnen we blij mee zijn, dat we geen zinloos werk doen is ook de afgelopen week weer bewezen.

 

Aanstaande woensdag gaan we weer een trailer laden met bestemming Breaza. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten