zondag 19 mei 2024

Weekbericht 20/24

De afgelopen week werden veel goed bruikbare goederen aangeboden, dinsdag 14 en woensdag 15 mei konden we dit ophalen. 

Woensdagochtend waren we aan het verzendklaar maken en woensdagmiddag is er een truck geladen met een hele mooie gevarieerde lading. Om 16:30u ging hij op weg naar het overslagstation in Roermond, daar is de trailer op de trein geplaatst naar het overslagstation in Arad in Roemenië. Vandaar gaat hij weer verder over de weg naar Breaza.

Er waren woensdag 16 vrijwilligers om te helpen, mooi dat dit ook nu na al die jaren nog steeds goed gaat. Elke week een trailer versturen en soms meer, het is niet niks. 

Dat we het niet voor niets doen probeer ik wekelijks duidelijk te maken in dit blog. Onze contactpersonen in Roemenië kunnen mede dankzij onze steun hulp bieden aan mensen die dit vaak hard nodig hebben. 

Hier de link naar foto's.

Miranda en Gerard-Jan Schuur zijn in Roemenië op familiebezoek geweest en hebben een aantal van onze projecten daar bezocht. Er is een mooi fotoalbum met een korte toelichting van gemaakt.

Hier de link naar foto's.

Attila van de boerderij in Marghita stuurde wat foto’s met de stand van de gewassen, het groeit en bloeit allemaal geweldig. Nederlandse boeren zijn er jaloers op denk ik. 

Hier de link naar een paar foto's.

In Breaza zijn Csaba en Imola druk met het verdelen van de door ons gebrachte
hulpgoederen. Csaba is altijd heel serieus en wil de dingen zorgvuldig en goed regelen. Ik sprak hem even via de telefoon, altijd goed voor wat nieuwtjes. Er komen nieuwe verkiezingen voor de gemeenteraad en burgemeesters in juli. Het is nu de tijd voor het uitdelen van cadeautjes om stemmen te winnen. In Band is er bijvoorbeeld opeens asfalt in de straat in de zigeunerwijk waar Marin woont. In Breaza komt er zeker een nieuwe burgemeester, de huidige heeft er geen zin meer in. 

Imola stuurde een berichtje dat de herniaoperatie van Elena uit Urmenis gelukkig goed is gegaan. Ze loopt weer voorzichtig, het volledig herstel zal nog wel even duren maar het gaat de goede kant op.

Hier de link naar een paar foto's.

Er staat ook een nieuw bericht op hun blog, een verslag van een paaspakkettenactie en over het programma voor ouderen. Alles wijst erop dat dit een succes gaat worden en vreugde gaat brengen in het leven van de oudere mensen in het dorp.

Hier de link naar dit blog.

Marin en zijn team zijn weer druk geweest. Maaltijden verstrekken, huisjes bouwen en opknappen enzovoort. Mooi dat dit mogelijk is, langzaam maar zeker zijn de scherpste randjes ervan af. De moeder met haar drie kinderen die het huis uitgezet is woont sinds zaterdag in haar nieuwe huisje. Marin is ook blij dat hij haar heeft kunnen helpen, hij blijft naar ze omkijken en helpen waar nodig. 

Hier de link naar de bouw van het huisje.

Hier de link naar foto's van het voedselprogramma.




Jozsef uit Tirgu Mures stuurde foto's over de activiteiten van zijn project. Kinderen een bad geven en schone kleren, eten verstrekken, naschoolse opvang ook hier belangrijk werk voor heel veel mensen en ouderen. De kinderen weten daar heel goed waar vlees vandan komt. Goed dat onze hulp ook hier terecht komt.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris heeft een succesvolle yard sale georganiseerd met een mooie opbrengst die ten goede komt aan het kindertehuis.  

Hier de link naar foto's.

Henk Muller doet veel voor de mensen om hem heen, regelmatig stuurt hij foto’s met een toelichting. 

Hier de link naar een paar foto's.

Viorel en Elena uit Band hebben ook weer veel werk verzet. Het is niet niks wat ze daar doen. Bij al het werk komt nog de bouw van een huisje de komende week, het lost een heel schrijnend geval op. Een invalide vrouw woont is een aanbouw van gammel huisje. De foto's spreken voor zich dankzij sponsors kunnen we Viorel dit laten veranderen. Er is nog veel te doen in Haranglab.

Hier de link naar foto's.





Reghina uit Ticau gaat ook steeds door met het geven van hulp aan de mensen om haar heen.

Hier de link naar een paar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we een truck laden met bestemming Marghita. Er zijn wat ophaal klusjes en we gaan de laatste stand van zaken bespreken rond de PLMA.

De voedselactie op 29 mei in de RAI komt steeds dichterbij, langzaam bouwt zich een gezonde spanning op. We werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Er komen gelukkig een behoorlijk aantal mensen die ons gaan helpen en vele handen maken licht werk.

Op zaterdag 25 mei is er een event met oldtimer trucks op het terrein aan de Westelijke Randweg bij Van den Heerik. Zie onderstaand bericht.

Hier de link naar dit bericht.


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten