zondag 26 mei 2024

Weekbericht 21/24

Dinsdag 21 mei gingen we gelijk aan de slag met een flinke ophaal klus. We konden een mooie partij goed bruikbare goederen ophalen. Er stonden ook aardappelen en uien voor ons klaar om woensdag opgehaald te worden. We konden dus weer uitzoeken om een mooie lading samen te stellen voor de volgende dag.

 

Woensdag 22 mei kwam de trailer die we zouden laden door vertraging helaas niet, hij kon er donderdag pas zijn. Gelukkig zijn onze vrijwilligers flexibel en was er voor donderdag een laad team beschikbaar. Sorteer en uitzoekwerk was er genoeg dus toch een zinvolle besteding van de dag. Aan het eind van de middag hadden we een bespreking met een aantal deelnemers van de actie in de RAI op 29 mei. Het doel is e.a. zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

 

Donderdag 23 mei konden we eerst voorbereidend werk doen voor de PLMA-actie die de komende week gaat plaatsvinden. Daarna de truck laden met een hele mooie lading, niet lang na de middagpauze ging de truck met trailer naar Venlo. Dit voor de treinreis naar Arad, van daaruit gaat hij naar Marghita.

 

Hier de link naar een paar foto's.


Csaba uit Breaza kon weer meel ophalen uit de fabriek van Europan in Şărmăşag nabij Zalau. Hier is vorig jaar tarwe van de boerderij in Marghita gebracht, in ruil daarvoor kan het in de vorm van meel worden opgehaald. In kleinere hoeveelheden en niet specifiek de tarwe van de boerderij. Op deze manier blijft de kwaliteit van het meel goed om mee te bakken. Het is een heel modern bedrijf, vertelde Csaba. Hij ontmoette er Attila, die wat groente en aardbeien voor hem meehad uit Marghita. 


Hier de link naar een paar foto's.


De truck die we op 15 mei in Broek op Langedijk hebben geladen is op 22 mei gelost in Breaza. Het was direct een komen en gaan in Breaza van mensen die de door ons gebrachte goederen kwamen ophalen.


Hier de link naar foto's.

 

Marin en zijn team waren weer druk met eten koken en huisjes opknappen. Nieuwe huisjes bouwen is niet echt meer nodig maar daken vervangen en opknappen wel. Mijn vaste vraag aan Marin is of er een vader aanwezig is die wat doen kan. In dit geval inderdaad bleek er een vader te zijn, maar die was aan het werk in het buitenland. Dan kan hij toch ook wel iets bijdragen, was mijn reactie. 

Marin vertelde daarop: Maarten, als er in de winter geen werk is en alleen wat hout uit het bos gehaald kan worden, is er geld tekort. Bij schimmige figuren kunnen ze dan geld lenen dat in de zomer terugbetaald moet worden en dat is het geleende bedrag + 100%. Niet betalen is geen optie. 


Een vicieuze cirkel waar ze niet gemakkelijk uitkomen, de goede werkers komen met geld naar huis en redden het. Het gaat echter vaak ook niet goed en komen ze nog dieper in de problemen. Om de kinderen hier niet de dupe van te laten worden is onze voedselhulp via Marin en Eniko ook in de zomer nodig.


Hier de link naar foto's.

  

Reghina uit Ticau is aan het uitdelen geweest en heeft van St. Emeth uit Heiloo de gelegenheid gekregen een huisje te bouwen.


Hier de link naar foto's.

 

Henk Muller gaat ook steeds door met zijn activiteiten om mensen in nood te helpen.

 

Hier de link naar een paar foto's.


Elena en Viorel werken ook hard, brood bakken, voedsel maken en uitdelen. Het huisje van de kreupele vrouw is nu in ieder geval droog, tochtvrij en heeft een deur en een raam.


Csaba heeft ze weer van nieuwe voorraad meel voorzien, het broodbakken kan dus ook doorgaan. Dat het nodig is behoeft geen toelichting, bekijk het fotoalbum.


Hier de link naar foto's.









Joszi van de gaarkeuken voor kinderen in Tirgu Mures stuurde ook weer foto's van zijn werk team. Ook hier is deze vorm van hulpverlening belangrijk.


Hier de link naar foto's.



 

Dan de PLMA, we hebben gelukkig voldoende mensen die aanstaande woensdag komen helpen in de RAI. Nieuwe aanmeldingen kunnen er niet meer bij.


Voor de donderdag en vrijdag, het sorteerwerk bij aan de Spanjaardsdam 6, 1834 AC  Sint Pancras, kunnen we nog wel heel goed mensen gebruiken. Na de koffie gaan we daar om negen uur starten. Geef je s.v.p. op via info@stichtingpromotie.nl . Het is een flinke klus maar leuk om te doen.

 

Voor de mensen die woensdag met de touringcar meegaan:

 

Het vertrek vanaf de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk is om 13:30u


Om 14:15u vanaf de Lagedijk, bij de kruising met de Guisweg tegenover de Spar.

 

Graag iets eerder aanwezig zijn.

  

 Om 20:30u vertrekt de bus bij de Rai weer voor de rit v.v..

 

Voor de mensen met eigen vervoer:

 

De parkeergelegenheid is anders dan de vorige keer. Het is nu bij P7, print onderstaande parkeerkaart uit en volg de instructies.


Hier de link naar de parkeerkaart.

 

We gaan de RAI in op dezelfde plek als de vorige keer, namelijk ingang F. In de nabijgelegen Park Foyer krijgen jullie koffie of thee en de laatste informatie voor we aan de slag gaan.


Hier de link naar plattegrond van de RAI



 

Info voor de vaste ploeg:

 

Nico wel dinsdag zijn truck laden met bakken, dozen, pallets, plastic zakken, plakband en pompwagens. Deze truck moet deze spullen woensdagochtend op tijd afleveren bij Hal 7.

 

De trailer en de 2e bakwagen laden we woensdagmorgen, we starten om negen uur na de koffie. We brengen gelijk de spullen die we donderdag en vrijdag nodig hebben naar de Spanjaardsdam.

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten