zondag 2 juni 2024

Weekbericht 22/24

Onze expeditie, op 29 mei in de RAI, het ophalen van een enorme hoeveelheid voedsel na afloop van de PLMA-beurs, is heel goed verlopen. Urenlang free shopping voor het goede doel, in dit enorme gebouw, het is een bijzondere ervaring om zoiets mee te maken. Donderdag en vrijdag alles uitzoeken en sorteren op producten die gekoeld moeten worden en welke niet. Vrijdag kon ook de eerste koeltrailer geladen worden, deze ging aan het eind van de middag op weg naar Breaza in Roemenië. 

Aanstaande woensdag gaan we de tweede koeltrailer laden, deze gaat naar Botosani. De houdbare producten gaan later verdeeld over verschillende transporten naar Roemenië.

 

       Een paar getallen:

 

Woensdag waren er 85 helpers in het deel van de RAI wat wij mochten leeghalen.


Donderdag tussen de 35 en 40 helpers voor het sorteren.


Vrijdag tussen de 30 en 35 helpers voor het sorteren en laden.                       




Behalve senioren ook jongere mensen, allemaal met een verschillende achtergrond maar met dezelfde insteek     – hier gaan we ons voor inzetten -.


Het resultaat: 4 trailers vol met levensmiddelen van over de hele wereld.


Samen met Zending over Grenzen waren er in de RAI ongeveer 180 mensen bezig.

 

Het van tevoren plannen en bedenken hoe dit het beste is te organiseren, is geen alledaagse kost voor ons. We zijn dan ook heel tevreden dat het op wat relatief kleine dingen na zo goed is gegaan. Het eindresultaat is geweldig, hier kunnen heel veel arme mensen in Roemenië mee geholpen worden.

 

We zijn blij dat stichting Zending over Grenzen uit Almere ons hiervoor heeft uitgekozen als partner. Nogmaals heel hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen. Zonder de hulp van al deze mensen was het gewoonweg niet gelukt.

 


Hier de link naar  foto’s

 

Nu zijn onze contactpersonen in Roemenië aan zet, als eerste Imola en Csaba van het depot in Breaza. Het is een flinke uitdaging om het goed en correct te verdelen aan hun contacten in de omgeving van Breaza. Ze hebben er ervaring mee en staan op “scherp”. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de mensen daar.

 

De truck die we 22 mei hadden geladen is op donderdag 30 mei gelost in Marghita. De verdeling zal snel beginnen. Het is druk op de boerderij, de eerste aardappelen zijn al gerooid!!

 

Hier de link naar een paar foto's.

 


In Breaza is het ook weer een komen en gaan geweest van mensen die spullen kwamen ophalen. Csaba kon ook wat aardappelen ophalen in Marghita. Mooi dat we dit allemaal mogelijk kunnen maken.


Hier de link naar een paar foto's.

 

Viorel stuurde ook weer zijn serie foto’s met een toelichting, de mensen uit Haranglab waren weer blij met hem. Vorig jaar kregen we een overcomplete ijsmachine van Karwei uit Broek op Langedijk. Viorel en Elena kunnen nu af en toe ijsjes uitdelen in Deja.


Hier de link naar een paar foto's.

 

Marin en Eniko uit Band hebben ook de afgelopen week weer maaltijden gemaakt voor de kinderen daar.

 

Hier de link naar een paar foto's.

 

Henk Muller is aan het uitdelen geweest net als veel andere activiteiten.


Hier de link naar een paar foto's.

 

Joszi en zijn team uit Tirgu Mures stuurde een serie foto’s. Het hoeft ook verder geen
toelichting dat ook daar hulp nodig is.


Hier de link naar foto's.

 








Over andere projecten een volgende keer.

 

Aanstaande woensdag gaan we dus weer laden en zijn er ophaal klussen.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten