zondag 17 februari 2019

Weekbericht 6

De stroom van in en uitgaande goederen is nog steeds hoger dan bijvoorbeeld 2017. Gelukkig hebben we de mogelijkheden om dit in goede banen te leiden en zo onze overvloed te delen met mensen die het minder goed getroffen te hebben. Vooral dankzij de trouwe vrijwilligers en de goede relatie met onze contacten in Roemenië kunnen we niet anders dan tevreden zijn over de mooie resultaten.

Siem en Nico waren vrijdagavond laat weer thuis van hun rit naar Breaza, alles is weer goed verlopen. Op de terugweg hebben ze in Enschede een partijtje chocopasta kunnen ophalen. Dit past ook weer in de Paaspakketten die we op donderdag 21 en vrijdag 22 maart gaan maken.
De kluizenaar Piu die geweldig geholpen is door Csaba en Imola maakt opeens veel problemen, hij neemt zijn medicijnen niet meer en er is geen land met hem te bezeilen. Hoe deze psychische problemen moeten worden opgelost is nog niet duidelijk.

Afgelopen woensdag hebben een Roemeense truck geladen met bestemming Botosani, ook dit is weer zonder problemen verlopen en de kwaliteit van de lading was weer dik in orde. Dit vooral ook
door de conserven en de vele andere levensmiddelen. Zaterdag is hij gelost en weer veel blije gezichten gezien. Hier de link naar wat foto's en commentaar van Cristi

In Marghita zijn ze ook druk aan het uitdelen, bijvoorbeeld Inci uit Salard en Regina uit Ticau en nog vele anderen komen de goeden ophalen.
Hier de link naar foto's en toelichting van Attila


Afgelopen woensdag hebben we ook weer een mooie partij laminaat kunnen ophalen in Alkmaar net als een partij linzen in blik, ook het Rode Kruis ziekenhuis had weer spullen voor ons. De bouwmaterialen uit Delft zijn nu allemaal binnen, in totaal nog twee trailers.

Aanstaande dinsdag gaan we een Roemeense truck laden met vooral bouwmateriaal. Deze gaat naar Breaza waar bijvoorbeeld Toth Attila dit goed kan gebruiken voor zijn internaat in aanbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten