zondag 24 maart 2019

Weekbericht 11




Het is een hele drukke week geweest waar we met tevredenheid op terugkijken. Het waarom, lees daarvoor de oudere verslagen op dit blog.

Het pakketten maken en laten verspreiden in Roemenië doen we al vele jaren. Regelmatig komt de vraag voorbij is dit nog wel nodig en komt het wel goed terecht of is het niet teveel? Dat het nog nodig is staat voor 100% vast. Heel veel mensen leven in bittere armoede en opgenomen worden in het sociale vangnetje van de Roemeense overheid is voor velen onmogelijk. Hun afkomst, het analfabetisme, discriminatie en een lakse sociale dienst, het zijn allemaal factoren die dit in de weg staan. Degene die weleens heeft geholpen bij het uitdelen van de pakketten of op een andere manier op huisbezoek is geweest zal dit kunnen beamen. De contactpersonen op onze verdeelpunten kennen deze mensen en pakketten zijn er nooit teveel de vraag is echt heel groot.

Nu we in de positie zijn om van de pakkettenactie Pasen 2019 echt iets bijzonders te maken, vooral door onze riante voorraadpositie gaan we toch nog wat extra pakketten te maken. Voorgaande keren konden we 3.800 pakketten maken, nu zitten we al op 4.155. Woensdag gaan we nog even door, hoeveel het er dan gaan worden hangt vooral af  of er weer voldoende mensen aan de band staan. Rob heeft gisteren een uitnodiging verzonden, we hopen op voldoende deelname om er nog eens zo'n 500 te kunnen maken.

Woensdag gaan we ook weer een Roemeense trailer laden die de pakketten naar Botosani gaat brengen. In Botosani komt weer een team uit Oostenrijk Cristi helpen met het wegbrengen van de pakketten.

 Onze “eigen chauffeurs” vertrekken maandagochtend in alle vroegte naar Roemenië met de twee vrachtwagens die we afgelopen week hebben geladen.

Op de boerderij in Marghita zijn de potten sperziebonen die we eind vorig jaar kregen nog niet op (het waren vier trailers vol). Met pallets tegelijk zijn ze naar allerlei plekken in de omgeving gegaan.  hier de link naar een video.


Vrijdag heeft Attila zijn team de mensen die in de zigeunerwijk van Getz wonen ook van deze bonen gebracht.

Hier de link naar een video van deze mooie actie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten