zaterdag 30 maart 2019

Weekbericht 12


We zijn in de volgende fase van onze pakketten actie terecht gekomen, een heel belangrijke, het wegbrengen en uitdelen.

Kees en Abe hebben 1.080 en de nodige extra’s om de truck vol te krijgen, naar Marghita en Salard gebracht. Ze zijn weer gastvrij ontvangen door Attila en ook in Salard waren Inci en Domien blij met hun komst. De reis is vlot verlopen, op de terugweg hebben ze in Urk bij Waypoint nog meubels etc. geladen, vrijdag tegen 12 uur waren ze weer thuis.

Door problemen met de koppeling hebben Charles en Gerrit een dag vertraging opgelopen met hun transport van 1.080 pakketten+. Op vrijdag aan de terugreis beginnen zou betekenen een zondag ergens op een autohof bivakkeren, niet erg aanlokkelijk, ze blijven nu tot en met het weekend in Breaza. De heren helpen daar met het uitdelen van de pakketten. De bijgaande fotorapportage geeft daar een indruk van. hier de link naar deze fotorapportage.

Prachtige kinderen, maar wat is hun toekomst?
De mensen die wonen en werken op en rond de vuilnisbelt van Bistrita hebben ook een
pakket++ gehad. Ongelofelijk dat dit nog bestaat in het Europa van nu.

Op zaterdag zijn ze in Urmenis, samen met Elena de social worker van dit dorp, aan het pakketten uitdelen begonnen. Dit nadat eerst nog even een auto met 15 pallets sperziebonen uit Marghita is gelost. Een gratis transport door het diepvriesbedrijf uit Breaza  www.agrosprint.hu 

De truck die we afgelopen woensdag geladen hebben met bestemming Botosani, is daar vrijdagmiddag al gelost. Ook daar veel vreugde. Cristi is met zijn gezin onderweg naar Bonn, hij is daar uitgenodigd door een bevriende dominee om zijn verhaal in de Kerk daar te vertellen. Wellicht krijgt hij financiële hulp van hen voor zijn internaat project. In ieder geval komen een aantal leden van deze gemeenschap hem helpen met het verdelen van de pakketten. De Deense organisatie die voor de financiering van de fundering en de kelder hebben gezorgd kunnen hem op dit moment niet verder helpen. Zijn zoektocht naar andere bronnen gaat onverminderd door.

Aanstaande woensdag gaan we een combi laden met bestemming Ticau, Floresti en Minis.

Voor wat betreft de doelstelling 20.000 blije gezichten, we zijn al aardig op weg.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten