zaterdag 14 september 2019

Weekbericht 34


Het weekbericht is iets eerder dan anders, dit met als reden dat we van 14 t/m 21 september een motorrit in Roemenië gaan maken. Een klein groepje bestaande uit Rob, Hesva, Jan, Maarten, Csaba, Imola, Csaba2 en Melinda gaan een mooie toer maken vooral in het meer zuidelijk deel van Roemenië.

Denisa heeft het druk gehad deze zomer, mooi om te zien
hoe de kinderen groot worden in Breaza.
De afgelopen week hebben we de vrachtwagen geladen met bestemming Breaza, vooral ziekenhuisbedden en bouwmateriaal, maar ook 2 motoren voor de reis door Roemenië. Jan Greeuw en Gerrit Beetsma zijn woensdagmiddag vertrokken en vrijdagavond waren ze in Breaza, zaterdag vliegen ze weer naar huis. Jan Valk heeft het hele traject via de weg afgelegd, de andere drie gingen liever vliegen naar Roemenië. De reis is een mooie gelegenheid om het land en de mensen (nog) beter te leren kennen. Hier de link naar wat foto's.Er waren woensdag ook weer een aantal ophaalklussen, het liep allemaal vlot. Hoe we ruimte in de opslag krijgen voor het maken van de pakketten op 14 en 15 november is nu nog even een vraag. Er worden ons veel mooie een bruikbare goederen aangeboden en de vraag is ook groot dus nee zeggen is lastig. We hebben inmiddels al 38 transporten gedaan dit jaar, we lopen in vergelijking met vorige jaar ruim een maand op voor.

Aanstaande woensdag zijn er weer opruim en ophaalklussen te doen. Op woensdag 25 september komt er weer een Roemeense truck laden voor Cristi in Botosani. Dit is een heel actief verdeelpunt, Cristi en Aline zijn ontzettend blij met alle spullen die we sturen. Een leuk voorbeeld, tijdens de laatste controle van de kinderbescherming moesten de kinderen laten zien hoeveel kleding en schoenen ze hadden. De controleurs hadden in geen enkel  ander kindertehuis zoveel en zulke mooie kleding gezien. Het klinkt dan toch wel leuk dat niets uit een winkel komt maar dat alles via stichting Promotie daar is terecht gekomen.

Volgende week hoogst waarschijnlijk even geen weekbericht, Rob en ik komen 25 of 26 september met de truck weer naar huis.

De familie Veenstra uit Weesp heeft hulpgoederen verzonden naar de Bahama's, als we terug zijn uit Roemenie gaan we overleggen of wij hierin ook iets kunnen betekenen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten