zondag 8 september 2019

Weekbericht 33


Onze mooie wandeltocht van Trieste naar Porec is achter de rug, zaterdagavond waren we weer thuis. Ondertussen is het werk van stichting Promotie gewoon doorgegaan.

Afgelopen maandag is de truck met bestemming Botosani bij Cristi gelost, hij had daarbij de hulp van een groep Amerikanen. Het is ongelofelijk hoeveel mensen uit verschillende landen Cristi en Aline bezoeken en meehelpen aan hun projecten. De vracht is weer goedgekeurd, ook Aline was blij mee schreef Cristi. hier de link naar nog een paar foto's.

Van woensdag tot en met zaterdag gingen ze weer een kinderkamp organiseren, nu in Suceava. Direct na thuiskomst zouden we gaan uitdelen aan de mensen in en rond Botosani die dat nodig hebben. Uit ervaring weten we dat je die daar niet met een lantaarntje hoeft te zoeken. hier de link naar foto's van het kinderkamp.

Haye en Gerrit hadden dinsdag wat tegenslag door een lekke band, door wat langere dagen te maken hebben ze de tijd weer ingelopen zaterdag waren ze weer thuis. De helft van de balen met kleding is bij Toth Attila terecht gekomen en een deel bij Diaconia en de rest in Breaza. Over wat er mee is gebeurt later meer.

In Breaza is het gebouwtje waar de naschoolse opvang is opgeknapt en schoongemaakt.  Er is op het huis een zonneboiler systeem geïnstalleerd om warm water te maken, dit gaat veel energie besparen de geschatte terugverdientijd is zes jaar. Het plaatsen op het dak was nog een heel kunstje.Woensdag is er een Roemeense truck geladen met bestemming Marghita vrijdag is daar alweer gelost. Paul was er blij met vooral de koek konden ze goed gebruiken voor de activiteiten met de kinderen daar. hier de link naar een paar foto's.

Woensdag gaan we alweer laden voor Breaza, Gerrit Beetsma en Jan Greeuw vertrekken er dezelfde dag nog mee. Csaba kan het hout en plaatwerk goed gebruiken een ook de ziekenhuisbedden gaan die kant op. Imola heeft hier een wachtlijst voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten