vrijdag 30 augustus 2019

Weekbericht 32


De wekelijkse update over onze activiteiten is dit keer iets eerder dan gebruikelijk. De reden hiervan is dat de schrijver hiervan samen met zijn zoon vanaf zaterdag
31 augustus een weekje gaat wandelen in Kroatië.

De week is weer om gevlogen, dinsdag hebben we bij Magnushof 15 bedden opgehaald en ook nog eens bij vijf andere locaties van stichting Samen. De vraag naar dit soort bedden is groot in Roemenië, het budget van de ziekenhuizen gaat vrijwel geheel op aan salarissen en de hoogst noodzakelijk dingen om de boel draaiende te houden, geld voor het vervangen va de inventaris is er niet. Dat in Nederland de bedden niet in het oud ijzer belanden maar gebruikt worden ter vervanging van tot op de draad versleten bedden in Roemenië is dus een goede zaak.

Woensdag hebben we weer een Roemeense truck geladen voor Cristi in Botosani, het is weer een mooie mix geworden van spullen die hij goed kan gebruiken. De link naar een paar foto's

Van Cristi ontving ik weer een aantal foto’s van de bouw daar. Hier de link met een paar nieuwe foto's.

Verder waren er op vijf locaties ophaalklussen. Bij de stichting HRIF van de familie Veenstra uit Weesp hebben we 15 ton havermeel geladen, kan gebruikt worden als aanvulling op de voeding in kindertehuizen en andere instellingen. We zijn nog een beetje aan het uitvinden wat je er allemaal van kan maken, volgens mij in ieder geval pannenkoeken. 


Vrijdag is er weer geladen bij de kringloopwinkel van Waypoint in Urk. De opbrengst van de winkel gebruiken ze in een hulpverleningsproject gericht op mensen die met een verslaving kampen.

Nico en Siem hebben een mooie rit naar Breaza achter de rug, er hebben zich geen serieuze problemen voorgedaan en Csaba en Imola waren weer blij met de spullen.

Gerrit en Haye vertrekken maandagochtend vroeg ook weer naar Breaza dit met een trailer vol met kleding die we gekregen hebben van kledingsorteerder Sympany uit Utrecht. De kleding gaat gelost worden bij Toth Attila in Peris en Diaconia in Reghin die voor de verder verdeling gaan zorgen.

Csaba is op dit moment samen met een kennis bezig om het toilet te vernieuwen in het gebouwtje waar de kinderen huiswerk begeleiding krijgen. Er komt een andere juf in het nieuwe schooljaar. Zonder goede huiswerk begeleiding lopen kinderen in een mum van tijd vast in het Roemeense onderwijssysteem, met alle gevolgen van dien. 


Zoals het er nu naar uitziet zijn er geen grote ophaalklussen volgende week, dat kan echter nog veranderen natuurlijk. Wel zeker is dat er woensdag een Roemeense truck komt laden met bestemming Marghita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten