zondag 12 januari 2020

Weekbericht 2 2020


-->
Op maandag 6 januari hebben we de eerste truck in 2020 geladen, dit met bestemming
Botosani. Het is weer een mooie vracht hulpgoederen geworden die Cristi ondertussen ook alweer heeft gelost. In de winter is eten extra belangrijk en als we erover beschikken dan delen we dat graag.



Woensdag 8 januari was weer een opruim en ophaaldag, er kwamen weer een behoorlijk aantal vrijwilligers om te helpen en er is veel werk verzet. Op vrijdag 10 januari heeft Nico nog een ophaalklusje gedaan.

We mochten de kantine van de brandweer-
kazerne weer gebruiken!
Onze nieuwjaarsreceptie is afgelopen vrijdag heel goed bezocht, het is een informatieve en gezellige bijeenkomst geworden met tussen de 90 en 100 bezoekers. Mooi om mee te maken dat er zoveel belangstelling voor ons werk is en dat er zoveel mensen aan willen bijdragen. Wel heb ik voor verwarring gezorgd over de datum waarop we pakketten gaan inpakken voor Pasen 2020. De juiste datum is donderdag 5 maart en vrijdag 6 maart.












De bouw van huisjes in Tirgu Mures en Salard lukt nog even niet vanwege de winterse omstandigheden in Roemenië. Henk Muller stuurde wel een paar foto’s  van tevreden mensen in hun nieuwe en waterdicht huisje met een warme kachel. Hier de link naar een paar foto's.

Van Pieter Nagel uit Minis ontving ik foto's een verslag van het uitdelen van de pakketten, lees vooral zijn verslag via de link. Hier de link naar Pieter zijn foto's en verslag.

Ook in Floresti waren ze blij met de pakketten. Hier de link naar Marien zijn verslag. 

Uit Breaza kreeg ik ook nog een foto van de heer Piu met zijn nieuwe t.v. gekregen van de
kringloopwinkel X op X. Het gaat goed met hem het huisje is in goede staat en de wanden van leem en riet zorgen voor goede isolatie.











Imola uit Breaza heeft ook weer een aantal verslagen op haar blog geplaatst. Allemaal verhalen die een aanmoedig zijn om door te gaan met onze hulpverlening. fazakasimola-csaba.blogspot.com

Voor volgende week loopt een aanvraag voor een truck die naar Henk Muller in Deaj gaat, er is nog geen bevestiging wanneer deze komt. Woensdag gaan we ook verder met de 133 laden die naar Breaza gaat. Er zijn weer ophaalklussen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten