zondag 14 juni 2020

Weekbericht 25 / juni 2020

We hebben in 2020 alweer 25 truckladingen hulpgoederen naar Roemenië kunnen sturen. De meeste behoefte is daar aan voedsel omdat onder de huidige omstandigheden steeds meer mensen dit niet langer kunnen kopen.  Het is ons aardig gelukt hierin te voorzien, dit keer met als belangrijk onderdeel van de lading een product wat we nooit eerder naar Roemenië gebracht hebben – tomaten- (!). Van stichting Manna kreeg ik de vraag of we een deel van het overschot aan tomaten konden gebruiken, na overleg met onze contactpersonen in Roemenië konden we daar ja op zeggen. Het idee was een paar pallets, dit werden er echter 11 met een totaal gewicht van 8.250 kg.

We konden er woensdag een hele mooie vracht van maken samen met wat pallets Hak, nog 2 pallets aardappelen, nog drie pallets met allerlei voedsel, kleding, waaronder zelfs nieuwe kleding, gekregen via St. HRIF (Fam. Veenstra) uit Weesp. Verder meubels, nog wat rugzakjes etc.

De chauffeur heeft het ook een geweldig transport gevonden vertelde Cristi. Hoewel hij veel later dan de afspraak in Broek op Langedijk aankwam kreeg hij toch een vriendelijk ontvangst en kon aanschuiven bij de lunch gemaakt door Guusje. Jan Valk spreekt goed Roemeens en dat maakt communicatie een stuk gemakkelijker. Het is een aardige vent, chauffeurs krijgen niet overal een warm welkom bij hun aflever of laadadressen.


Een deel is vrijdag gelost in Marghita waar nog wat verse groenten zijn bijgeladen voor Botosani. Hiervan komt Reghina uit Ticau maandag een deel ophalen. Reghina is hier heel blij mee, ze stuurt veel foto’s en verhalen over haar activiteiten in haar dorp. Heel mooi om te zien.


Cristi had zaterdag echt een drukke dag, eerst de truck uit Nederland en kort daarna een truck uit Wenen met een enorme partij voedsel. In het bijgaande fotoboek kun je lezen hoe dit zo gekomen is. Het was een drukte van belang in Botosani en een komen en gaan van auto’s en busjes die spullen kwamen ophalen. Cristi stuurt hier via whatsapp direct foto’s door, voor mij is het ongeveer een live verslag. Heel mooi om te zien hoe dit gaat en te weten dat ook de tomaten goed terecht zijn gekomen. De omschrijving van Cristi:
– A huge gift for many many people - . Zie verder het fotoboek.


Carin van der Beek is weer in Haranglab aan het uitdelen geweest.


Ronald Woldhuis van St. Phoneo stuurde ook een berichtje met daarin ook een hulpvraag. Misschien kan iemand hiermee helpen.


Van Henk Muller ontving ik ook weer een mooie reportage.


Op het blog van Csaba en Imola staat ook een nieuw bericht.


Helaas is het eten in de loods weer bijna op en kunnen we de komende week geen goede vracht samenstellen. Wel zijn er vrijwel de hele week ophaalklussen en is er ook woensdag genoeg te doen in onze opslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten