zondag 7 juni 2020

Weekbericht 24/ juni 2020

Afgelopen dinsdag konden we bij HAK in Giessen 10 pallets conserven ophalen, een geweldige mooie gift, heel goed bruikbaar om te verdelen in Roemenië.


Woensdag zijn we aan het opruimen en inventariseren geweest in onze opslag aan de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk. Met een kleine groep was dit een nuttig tijdverdrijf.

De voorraad voedsel is helaas niet nog verder toegenomen, het lukt ons wel om volgende week woensdag een Roemeense trailer te laden met bestemming Botosani met een tussenstop in Marghita.

Er is in Roemenië meer regen gevallen dan hier dit kun je ook zien aan de stand van de gewassen. Attila stuurde wat foto’s hiervan, het ziet er goed uit. Ook wat foto's van het uitdelen van goederen.



Paul uit Getz stuurde een filmpje met mooie gezangen.


Cristi uit Botosani is druk geweest met uitdelen en stuurde daar weer een heleboel foto’s van.


De kinderen in Roemenië gaan pas in september weer naar school, lang niet elk kind krijgt thuisonderwijs met video verbindingen etc.. Hoe ze dit doen met examens en overgaan naar de volgende klas weet ik niet precies.

Reghina uit Ticau blijft foto’s sturen van al haar werk, ze doet echt veel voor de mensen daar en is heel dankbaar dat wij haar daarmee helpen.


Henk Muller idem dito, hij blijft maar doorgaan afgelopen maandag heeft hij een pallet aardappels en een pallet wraps/tortilla’s opgehaald in Breaza. Hij is gelijk aan het verdelen gegaan. Het tuinproject gaat ook goed, Henk blijft de mensen stimuleren en helpen met aanleggen van tuinen. Het pootgoed van Charles zijn schoonzoon helpt daarbij.


In Breaza komen de contacten van Csaba en Imola vrijwel dagelijks spullen ophalen, op het blog van Imola staat hierover een nieuw bericht. Volgende week gaan ze weer naar Elena in Urmenis.


Ilja van Phoneo uit Reghin stuurde ook een bericht over de goederen gekregen vanuit het depot in Breaza.


Van Toth Attila uit Reghin kreeg ik een overzicht van wat hij allemaal doet met zijn organisatie, bewonderenswaardig en de moeite waard om door te lezen. Het is mooi dat we deze mensen kunnen helpen en een stimulans om hier mee door te gaan.



Woensdag gaan we dus laden voor Marghita en Botosani, het zou mooi zijn als er nog wat extra voedsel binnenkomt de komende dagen. De vraag om hulp is alleen maar groter geworden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten