zondag 31 mei 2020

Weekbericht 23 / mei 2020

Afgelopen maandag hebben we bij Jack Wagenaar uit Dirkshorn eerst de lege kisten geladen en teruggebracht naar de eigenaar. Daarna 18 pallets, met in totaal 22.500 kg aardappelen, geladen en naar Broek op Langedijk gebracht. Ze waren prima gesorteerd en stonden keurig in zakken op pallets, een geweldige service van Jack. Bedankt St. Manna voor jullie bemiddeling!


Dinsdag kwam de eerste Roemeense truck laden, er gingen weer veel aardappelen, wraps en andere nuttige zaken in. Vrijdag is hij daar gelost, Cristi kan weer verder met uitdelen. Op mijn vraag of aardappelen nodig en nuttig zijn kwam een volmondig ja, er is heel veel vraag naar. Er is al een lading naar de “kazerne” gegaan, hier woont echt een vergaarbak van probleem gevallen. 

Het voor niemand goed om zo te moeten leven en kleine kinderen horen niet zo op te groeien. Dat dit op zo’n grote schaal nog voorkomt in een EU land is pijnlijk om te zien. Dat de overheid hier niet of nauwelijks iets aan doet en dat “Brussel” het ook maar laat gebeuren is voor mij onbegrijpelijk.


Woensdag kwam de tweede truck laden, ook weer hetzelfde recept wat lading betreft, veel eten. Op zaterdagmorgen is deze gelost in Breaza, hier woont ook de chauffeur een mooie bestemming dus voor hem.


Reghina uit Ticau stuurde weer een heleboel foto’s met toelichting op haar mooie werk, ze doet veel voor de mensen in haar omgeving.


Paul uit Getz stuurde een enorme reeks foto’s van het uitdelen van sandwiches. Dat kinderen thuis niet gewoon eten krijgen omdat het er niet is, kunnen we ons hier nauwelijks voorstellen.


Marien Kroon uit Floresti stuurde een bericht met foto’s over het verdelen van de pakketten.


Henk Muller stuurde dit keer maar een paar foto’s over zijn werk, elke keer weer mooi om te zien dat hij er zo mee bezig is.


Via Max Veenstra kreeg ik een serie foto’s over het uitdelen in Gherla. Een actie die ook goed gelukt is.


Het hondenvoer uit Den Helder en van Yarrah uit Harderwijk is naar het asiel in Reghin gebracht. Ondanks haar hoge leeftijd en problemen met haar gezondheid blijft ze betrokken bij de opvang van straathonden daar.


Net als in de meeste Europese landen lijkt ook in Roemenië het ergste achter de rug met het corona virus. De totale lockdown is afgelopen, er is weer meer bewegingsvrijheid. Men hoopt dat de economie weer op gang komt, met steunmaatregelen van de overheid schiet het niet erg op. Gewoon geld verdienen om eten te kunnen kopen zit er voor heel veel mensen voorlopig nog even niet in.

We zouden volgende week graag nog een keer een auto met voedsel laden dat lukt helaas niet. We hebben nog twee pallets aardappelen en dat is het ongeveer, er zit nog wel wat in de “pijplijn” maar nog niet in onze opslag.

Woensdag gaan we opruimen en ruimte maken voor nieuwe voorraad. Als iemand ons kan helpen aan een partij voedsel, neem dan contact met ons op. Hulp is zeker nu hard nodig in Roemenië en er zijn hier overschotten van allerlei aard. 

Maarten Koel
0628941795

Geen opmerkingen:

Een reactie posten