zondag 10 mei 2020

Weekbericht 20 / mei 2020

Afgelopen maandag is de trailer die we de woensdag daarvoor hadden geladen gelost in Breaza. De rit is zonder problemen verlopen en ook het lossen leverde geen moeilijkheden op. De ontvangers waren heel blij met het voedsel. De aardappelen, uien en al de andere spullen vonden gretig aftrek. Toth Attila stuurde direct foto’s van zijn uitdeel acties.Fabrieken gaan weer langzaam open en ook seizoenarbeiders zijn weer naar het buitenland vertrokken om geld te verdienen. Het normale leven is echter ook in Roemenië nog lang niet teruggekeerd. Het sociale vangnet, is daar laten we zeggen nogal mager. Werkelijk heel veel mensen kunnen een steuntje in de rug juist nu heel erg goed gebruiken. De hulpverleners in “het veld” komen hele trieste situaties tegen.

Elena uit Urmenis heeft weer nieuwe voorraad gekregen om uit te delen, net als John Fracker, St. Phoneo en Carin van der Beek. De ouderen in Breaza en een paar aangrenzende dorpen zijn ook niet vergeten door Csaba en Imola.


Met z’n allen doen we dus wat we kunnen in deze moeilijk tijd. Het is natuurlijk fantastisch dat we dankzij sponsor en vele goedwillende mensen deze mogelijkheid hebben.

In Getz staat het naschoolse opvang project nu stil. Dit is extra vervelend voor de kinderen daar omdat ze dan ook geen maaltijd krijgen. Thuis is er vaak niets te eten vooral voor de Roma kinderen, Paul kon dit niet langer aanzien en heeft actie ondernomen. Zie de bijgaande foto’s.


Op woensdag 6 mei konden weer een Roemeense truck laden. Dit met de aardappelen  van de familie Herweijer uit Middenmeer, uien en ander voedsel van St. Manna en daar bovenop nog wat schoolmeubels, weer een mooie vracht. Aanstaande maandagochtend 11 mei gaan ze lossen in Botosani, de truck is het weekend in Vatra Dornei.


Cristi en Alina doen hun best om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen in Casa Ioana. Dit door o.a. zo weinig mogelijk in en uitgaand verkeer te hebben met personeel. Als iemand dienst heeft is dat voor een periode van 14 dagen 24 uur per dag. De komende twee weken is Alina aan de beurt.In Botosani zijn net als in Suceava veel dokters en verpleegkundige besmet geraakt, het leger heeft daar nu de leiding over genomen. Dat geeft wel vertrouwen(?).

Woensdag 13 mei gaan we weer aardappelen, uien, babyvoeding, nog wat ander voedsel, bouwmateriaal, pootaardappels en schoolmeubelen laden voor Henk Muller in Deaj.

Henk blijft maar doorgaan, bekijk de foto’s maar eens goed.


Aanstaande vrijdag 15 mei gaan we nog een keer op herhaling bij de familie Herweijer, we mogen er weer twintig ton aardappelen opzakken en laden.

We houden ons aan de regels van het RIVM, we werken in kleine groepjes. Kom dus niet onaangekondigd naar de Dulleweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten