zondag 14 maart 2021

Weekbericht 11/21

Dinsdag 9 maart konden we weer 21 ziekenhuisbedden ophalen bij het verzorgingshuis Hoog Duinen in Schoorl. Er komen nog heel veel meer bedden vrij bij Magentazorg, we gaan ze delen met St. HIRF uit Weesp.

Het is woensdag 10 maart drukke dag geworden, gelukkig waren er voldoende vrijwilligers om te helpen. Eerst moesten er twee vrachtwagens gelost worden met schoolmeubelen afkomstig van de Beatrix de Burcht school uit Gorinchem. Het transportbedrijf die de nieuwe meubels voor de school kwam bezorgen was zo vriendelijk om de oude meubels naar Broek op Langedijk te brengen. 

Daarna begonnen we met laden, eerst een halve trailer voor Reghina uit Ticau, dit met vooral levensmiddelen, wat kleinere meubels, stoelen een paar matrassen etc. .

Achterin, zeg maar de tweede helft van de trailer, hebben we de schoolmeubelen geladen voor Marghita/Getz. Paul de voorganger van de Reformatorische kerk van dit dorp weet er een goede bestemming voor. De kinderen van de school uit Gorinchem willen ook graag weten waar hun “oude” stoelen en tafeltjes terecht zijn gekomen, we krijgen er vast wel foto’s van. 

De tweede trailer is geladen met voornamelijk ziekenhuisbedden voor Botosani. Samen met allerlei ophaalklussen is het een lange dag geworden.

De link naar foto’s van het laden

Diezelfde woensdag is de vriestrailer die we in Amsterdam hadden geladen aangekomenen en gelost in Botosani. Het was vriezend weer wat goed uitkwam met het verdelen. De mensen ter plaatse vielen van de ene in de andere verbazing over de hoeveelheid en de kwaliteit van de etenswaren. Dankzij het netwerk en het organisatie talent van Cristi zijn de etenswaren snel bij gezinnen, kindertehuizen en andere opvangcentra terecht gekomen. Het is een mooie actie geweest waar we heel erg veel mensen blij mee hebben gemaakt.

Hier de foto’s van het lossen en uitdelen

Paul stuurde een paar foto’s van het ophalen van goederen uit de opslagloods op de boerderij in Marghita. Dit is een belangrijk steunpunt in de wijde omgeving. 

Hier de link naar de foto's.

Vrijdag is de truck die we woensdag hadden geladen gelost in Marghita. Direct na het lossen van de helft van deze vracht heeft  Attila 6.000 kg aardappelen en 500 kg wortelen bijgeladen voor Reghina. Zaterdagochtend is er bij Reghina in Ticau gelost, ze heeft weer een flinke voorraad om te kunnen uitdelen. Het is een mooi gezicht hoe dat allemaal gaat.

Foto’s van het lossen

Zaterdagochtend zijn ook de ziekenhuisbedden aangekomen in Botosani, ze gaan naar verzorgingshuizen in de omgeving, Cristi heeft al veel verzoeken ontvangen. Vaak is in deze verzorgingshuizen gebrek aan van alles. We hadden ook nog wat inktvis in blik kleding en meubilair geladen. Net als schapenkaas wat heel goed in de smaak viel. 

Foto’s van het lossen

Het bouwproject in Someș Odorhei is ook weer verder gegaan, de huisjes hebben nu een kleurtje gekregen er zijn wat tweede hands meubeltjes aangeschaft, ook branden er nieuwe houtkacheltjes. De mensen die het betreft zijn er enorm mee geholpen en er ontzettend blij mee. De aandacht en de hulp die ze nu opeens krijgen heeft een heel positieve uitwerking in deze gemeenschap. De burgemeester is er nu ook tevreden over. Het sneeuwt en het is koud in Roemenië, als het weer wat beter is komen er nog betonvloeren in de huisjes en ook buitentoiletten. Een knappe prestatie van Reghina om dit voor elkaar te krijgen. Zaterdagmiddag heeft ze direct een deel van de lading die ’s morgens was aangekomen naar deze mensen gebracht.

Hier de link naar foto’s.

Imola uit Breaza heeft weer een bericht op haar blog geschreven, ook daar zijn de mensen blij met wat we mogelijk maken. 

Hier de link naar hun blog.

Ook Henk Muller stuurde weer foto’s vanuit Deaj gemaakt tijdens het uitdelen van spullen. Het geeft weer een mooie inkijkje in het leven van mensen aan de rand van de maatschappij. Aanstaande woensdag laden we ook weer wat goederen voor Henk die hij dan in Breaza kan oppikken. 

Hier de link naar foto's.

Er komen volgende week weer aardig wat spullen binnen verwachten we, aanstaande woensdag gaan we laden voor Breaza en nemen dan ook wat spullen mee voor Henk Muller. Er zijn ook nog een paar ophaalklussen. 

De derde golf van de overbekende pandemie lijkt de kop op te steken we moeten dus voorzichtig zijn en blijven, voor onze eigen gezondheid  en dat van een ander. Kom dus niet zonder aankondiging naar de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten