zondag 28 maart 2021

Weekbericht 13/21

Maandag 22 maart begonnen we met het ophalen van pootaardappelen bij Agro Strum BV in de Wieringermeer, deze gaan gebruikt worden op de boerderij in Marghita. De pootaardappelen zijn van het ras Spunta, deze aardappel doet het goed in Roemenië. Gerrit Beetsma heeft ons in contact gebracht met de familie Sturm, ze hebben een prachtig bedrijf. Over alle veranderingen in de Wieringermeer valt genoeg te vertellen, het was het was een leuke ontmoeting. 

Hier de link naar een paar foto's.

Dinsdag 23 maart konden we weer bedden ophalen in Heerhugowaard bij zorginstelling Zuiderwaert, onderdeel van Magnenta zorg.

Woensdag 24 maart hebben we gelijk een deel van de bedden geladen, samen met de pootaardappelen, oliebollenmix, kruitnoten, chocopasta, kleding, meubels etc.. De truck had een dubbele bemanning, vrijdagochtend waren ze al in Marghita. Geen problemen gehad alles ging goed. Attila is blij met zijn pootaardappelen uit de Wieringermeer en de ziekenhuisbedden komen goed terecht in het plaatselijke ziekenhuis. 

Hier de link naar een paar foto's van het laden en lossen.

Dezelfde woensdag waren er ook ophaalklussen en zijn er levensmiddelen omgepakt. Een prachtige partij waar heel veel mensen mee verrast zullen worden. Vrijdag 26 maart hebben we deze goederen in een trailer geladen die aanstaande maandag of dinsdag aankomt in Breaza en daarna doorgaat naar Henk Muller in Deaj. De schenker van deze partij wil in de anonimiteit blijven en geen foto’s of publiciteit over deze hulpactie, iets wat we natuurlijk respecteren.

De container met een complete bakkerij uitrusting is van de boerderij naar Getz gebracht. Er is weer een bak proef genomen, het resultaat ziet er goed uit.

Hier de link naar foto's.

Reghina is weer doorgegaan met uitdelen, er zijn ook zijn er betonvloeren gestort in een aantal huisjes. De filmpjes zijn ook leuk om even te bekijken.Cristi uit Botosani kan voorlopig doorgaan met de bouw van de uitbreiding van Casa Ioana, leden van een kerk in Denemarken hebben dit mogelijk gemaakt met een grote donatie. Saaie momenten zijn er niet voor Cristi in Botosani. Kinderhuizen zijn aan veel regels gebonden en krijgen regelmatig controles net als de winkel met tweedehands goederen die gelieerd is aan Casa Ioana. Alle regels correct opvolgen is een veelomvattend en geen gemakkelijke opgave.

Hier de link naar foto's.


Henk Muller stuurde weer foto’s, hij is een beetje door zijn voorraad hulpgoederen heen, goed dat er weer etenswaren onderweg zijn dus. Henk is ook actief met het opzetten van tuinprojecten, een mooi initiatief dat de mensen helpt onafhankelijk te worden.

Hier de link naar foto's.

In Breaza was het een drukte van belang met uitdelen van de goederen, ze doen goed werk daar, het is Csaba en Imola niet gauw teveel. Milan hun oudste zoon (12jr.) heeft een operatie aan beide enkels ondergaan, dit om de stand van zijn voeten te verbeteren. Na een week gips is hij nu aan het revalideren, alles is goed verlopen. Voor hij echt kan rennen duurt nog wel even, het doet nu allemaal nog een beetje au. De hele familie is blij deze vervelende maar helaas noodzakelijke operatie goed gelukt is.

De kinderen in Roemenië hebben een extra lange paasvakantie i.v.m. het oplopen van het aantal besmettingen.

Hier de link naar foto's.

Dinsdag zijn er weer bedden op te halen in Heerhugowaard. Woensdag komt er een trailer laden voor Botosani en zijn er ophaalklussen.

In Nederland zijn we ook nog niet klaar met het terugdringen van de besmettingen, dus kom niet zonder aankondiging naar de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk.

Een flink aantal van de senioren onder onze vrijwilligers hebben inmiddels een prik gehad of in ieder geval een uitnodiging ontvangen. Begin juni hebben deze mensen weer meer bewegingsvrijheid en ik hoop vele anderen ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten