zondag 4 april 2021

Weekbericht 14/21

De truck die we vrijdag 26 maart hadden geladen met ingevroren levensmiddelen is maandag 29 maart gelost in Breaza en Deaj. De verdeling is vlot en snel gegaan, er zijn duizenden mensen blij gemaakt met deze producten. De ontvangers vonden het geweldig. Het verdelen hadden Csaba en Imola heel goed geregeld. Verzorgingshuizen met een te klein budget, om de bewoners goed te verzorgen, hebben een portie gekregen, net als bijvoorbeeld een organisatie die verantwoordelijk voor 350 weeskinderen met hetzelfde probleem. Ook de vaste kern van de vele hulpverleners die zich bekommeren om de Roma bevolking en de vele arme mensen in hun omgeving hebben royal kunnen uitdelen. Henk Muller in Deaj heeft het er ook druk mee gehad en weer veel mensen blij gemaakt.

Juist om deze tijd van het jaar zijn bij veel mensen de voorraden en het geld echt helemaal op. Winkeliers in kleine dorpen verkopen soms op “de pof”, met het idee dat deze klanten in het voorjaar en zomer kans hebben op wat te verdienen. Dit “systeem” hapert, veel winkeliers zitten financieel aan hun plafond, net als de kredietwaardigheid van hun klanten.. 

Nogmaals de vracht is in grote dankbaarheid ontvangen, de mensen die dit mogelijk hebben heel erg bedankt. Met de schenkers van deze goederen is de afspraak gemaakt om geen foto’s van dit event te delen, iets wat we natuurlijk respecteren.

Dinsdag 30 maart konden weer ziekenhuisbedden ophalen bij Zuyder Waert, onderdeel van  Magentazorg in Heerhugowaard.

Woensdag 31 maart hebben we een Roemeense truck geladen met bestemming Botosani, weer een mooie vracht, deels met goederen geschikt voor de pakketten die ze daar gaan maken. Deze pakketten worden aangevuld met etenswaren die ter plaatse gekocht gaan worden. Op deze manier krijgen de arme mensen daar toch weer een mooi pakket. Het orthodoxe paasfeest is in begin mei. 

Hier de link naar een paar foto's.

Donderdag 1 april konden we bij St. Hirf in Weesp een mooie partij kleding ophalen, als kleine stichting onderdeel uitmaken van een goed netwerk is in ieders belang. 

De bakkerij in Getz is in de proeffase maar werkt heel goed. Het is nog een beetje experimenteren en niet alles lukt maar het gaat de goede kant op. 

Hier de link met nieuwe foto's.

Reghina blijft bezig met hulpverlening aan de mensen in haar omgeving. Er zijn weer vloertjes gestort in de inmiddels wel bekende huisjes. Meubels gebracht eten uitgedeeld, Reghina is het een enorme steun voor de mensen in haar omgeving. 

Dit zie ik onze kleinkinderen nog niet doen.
Link naar foto's.

Henk Muller idem dito, het begint “gewoon” te worden de berichten we van hem krijgen, maar dat is het natuurlijk niet. Henk heeft met geld van een sponsor inkopen kunnen doen en is gaan uitdelen. De beelden spreken voor zich.


Hier de link naar foto's.


De truck die we woensdag geladen hebben is zaterdag gelost in Botosani, ze waren er weer zeer content mee. Fijn dat we met zulke betrokken mensen daar kunnen samenwerken. Bekijk vooral het filmpje in de onderstaande fotoserie.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila had weer een aantal begrafenissen. Hij heeft daarin een belangrijke maar zware taak.

Hier de link naar foto's.

Woensdag gaan we laden voor een truck laden voor Marien Kroon en Marghita. Eerst lossen in Marghita en daar weer 10.000 kg aardappelen bijladen voor Floresti.

Het coronavirus weet nog van geen wijken, we moeten voorzichtig blijven. Kon niet zonder aankondiging naar de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk.

Jannie en Maarten Koel gaan 3 mei aanstaande verhuizen, het nieuwe adres is:

Zonnehof 69

1704 ZJ  Heerhugowaard

Behalve het adres blijven de contact gegevens gelijk.

Zonnehof is niet de naam van een verzorgingshuis maar een straatnaam in de wijk Stad van de Zon. We gaan daar wonen in een mooi appartement met een prachtig uitzicht op het meer van Luna. 

Prettige en gezegende Paasdagen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten