zondag 11 april 2021

Weekbericht 15/21

Dinsdag 6 april konden we weer ziekenhuisbedden ophalen bij zorgcentrum Zuyder Waert. Het begint routine te worden, ook de komende dinsdag staan er weer 20 klaar vanaf 11 uur.

Woensdag 7 april is er een Roemeense truck geladen met bestemming Marghita, op de boerderij daar is 50% gelost en zijn er aardappelen bijgeladen en is gelost bij Marien Kroon in Floresti. Attila stuurde een paar foto’s, hij vertelde dat het ’s nachts nog vriest wat niet goed is voor de start van het groeiseizoen. Volgens de voorspeling van weeronline ziet het er voor de komende tijd gelukkig een stuk beter uit. Er gaan de komende tijd nog meer aardappelen van de boerderij via onze contacten naar arme mensen.

Hier de link naar een paar foto's.

Donderdagmiddag 8 april zijn er 50 nachtkastjes, een nierdialyse apparaat en andere medische artikelen opgehaald uit het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Allemaal nuttige artikelen voor de zorg in Roemenië, het was nog even een aardig klusje. 

Vrijdag 9 april kwamen er via stichting Manna weer een aardige partij etenswaren binnen. Dit
kan mooi dienen als aanvulling in de duizenden voedselpakketten die door onze contacten gemaakt worden in Roemenië. Het maken en verdelen is best een behoorlijke klus maar het brengt ook veel blijdschap.

Reghina uit Ticau stuurde weer foto’s.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila is weer een stap dichterbij met de opening van het nieuwe kinderhuis in Peris.

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Botosani pakt ook stevig door met de nieuwbouw, hij stuurde foto’s van de enorme hoeveelheid betonijzer die ze gaan verwerken.

Hier de link naar foto's.

Imola heeft weer een bericht op hun blog gezet. Volop drukte daar met hulp bieden aan mensen die dit nodig hebben. Gisteravond stuurde ze het trieste bericht dat de een 51 jarige vader overleden is aan covid. Dit op het moment dat zijn vrouw en hun gehandicapte zoon op de intensive care liggen ook met besmet met covid. Het gezin bemande een verdeelpost van hulpgoederen in Deda.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Henk Muller stuurde ook nog wat foto’s van zijn vele activiteiten. Het uitdelen van goederen maar ook van het poten van aardappelen bijvoorbeeld.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we weer laden voor Breaza. Nog steeds moeten we voorzichtig zijn, kom dus niet zonder aankondiging naar Dulleweg 20.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten