zondag 21 maart 2021

Weekbericht 12/21

Dinsdag 16 maart konden we weer bedden ophalen bij Hoogduinen in Schoorl. Stichting Hrif uit Weesp heeft de bedden die ons aangeboden werden van Vivium Zorggroep Hogewey in Weesp opgehaald en opgeslagen. Ook deze bedden krijgen een goede herbestemming,

Een mooi beeld van de noodzaak van een goed bed geven de foto’s van Cristi. Nog steeds ontbreekt het in vele zorginstellingen in Roemenië aan een belangrijke basis behoefte een - goed bed - voor hun patiënten. De vraag in en rond Botosani is groot, Cristi heeft bijvoorbeeld goed contact met het hoofd van de kinderbescherming in Botosani. Op het moment dat die er van hoorde dat Cristi bedden aan het uitdelen was belde ze Cristi met de vraag waarom hij haar dit niet had verteld. Het bleek dat deze vrouw nu ook de verantwoording heeft over een aantal zorgcentra waar gebrek is aan van alles. 

Hier bedden laten afvoeren naar onze afvalindustrie is dus niet de juiste keuze, hergebruik mogelijk maken in een land als Roemenië kost moeite tijd en geld maar is wel de juiste keuze. Is het voor ons teveel, dan lost stichting HIRF van de familie Veenstra dit “probleem” graag op. Die hebben er in diverse landen veel goede bestemmingen voor. Transportkosten zijn het belangrijkste struikelblok voor stichtingen als de onze en HIRF.

Hier de link naar foto’s van Cristi.

In Broek op Langedijk kwam dinsdag een flinke partij oliebollenmix binnen die we hadden gekregen van Dr. Oetker. Oliebollen zullen er niet van worden gemaakt in Roemenië maar je kunt er ook prima pannenkoeken van bakken bijvoorbeeld. De week daarvoor op vrijdag konden we bij Brinkers Zoetwaren uit Enschede weer een partij chocopasta ophalen, geweldig. We kunnen geen paas pakketten maken dit jaar, dit gaan we weer op dezelfde alternatieve manier organiseren als vorig jaar de kerstpakketten, dit soort producten komen prima van pas. 

Woensdag 17 maart waren er weer ophaalklussen en is er een truck geladen voor Breaza. Het is een mooie lading geworden met spullen voor de pakketten die ze gaan maken, wat ziekenhuisbedden veel kleding, ook pootaardappelen, zoete aardappelen, uien, etc., etc.  Zaterdag om 12 uur is hij aangekomen en gelost. Imola en Csaba waren weer blij met de mooie spullen en kunnen weer aan het werk met uitdelen. Een kleine boer/tuinder daar wil graag de teelt van gladiolen uit proberen. Het is iemand die hard werkt en probeert iets op te bouwen met zijn beperkte middelen. Dat spreekt mij wel aan. Onze vrijwilliger Clement wist wel een goed adres hiervoor en kon ze voordelig inkopen voor deze man. 

Hier de link naar foto's van het laden.

Reghina stuurde weer foto’s van haar activiteiten, de mensen in haar omgeving zullen blij met haar zijn. De huisjes bouwen in Someș Odorhei  is bijna afgerond. In samenwerking met St. Emeth is dit dankzij sponsors financieel mogelijk gemaakt. Het is een herhaling maar deze mensen zijn er enorm meegeholpen.

Hier de link naar foto's van Reghina.

Link naar de nieuwsbrief van St. Emeth.

Toth Attila stuurde ook weer wat foto’s van het uitdelen van goederen, als voorganger heeft hij het de laatste tijd helaas weer druk met begrafenissen, vooral van mensen uit de plaatselijke zigeunergemeenschap.

Hier de link naar foto's.

In Marghita zijn o.s. de schoolmeubelen naar een school gebracht, we krijgen nog foto’s van de in gebruik name. Attila heeft het druk met voorjaarswerk, het begint weer een beetje te groeien, het is officieel lente maar ook daar is het nog geen aangenaam weer. Woensdag gaan we bedden laden voor Marghita, ook daar is er veel vraag. We sturen dan ook gelijk pootaardappelen mee voor de boerderij daar. In de Wieringermeer was voordelig een mooi “restpartijtje “ van het ras Spunta te koop, Attila kan ze goed gebruiken, dit aardappelras doet het goed in Roemenië. Als een soort alternatieve vakantie zou ik ze het liefste zelf gaan poten.  

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde weer foto’s van zijn werk in Deaj en omgeving, je blijft je verbazen als je dat allemaal ziet. Henk gaat de pootaardappelen uitdelen aan de mensen daar en probeert ze op meerdere manieren zelfredzaam te maken. Verder is hij bezig met tuinbouwprojecten, o.a. de teelt van tomaten in eenvoudige plastic foliekassen maar liefst 2 x 5.000 m2.

Hier de link naar foto's.


Woensdag gaan we een ompak actie organiseren in Amsterdam. In Broek op Langedijk woensdag een auto laden. Het is geen nieuwtje dat we voorzichtig moeten zijn en niet teveel mensen bij elkaar laten komen. 

Kom dus niet onaangekondigd naar onze opslag in Broek op Langedijk en neem de maatregelen in acht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten