zondag 19 december 2021

Weekbericht 51/21

Afgelopen dinsdag 14 december hebben we een trailer geladen, deze keer met bestemming Breaza. Het was de bedoeling om woensdag te laden, echter de truck kon maandagavond al in Broek op Langedijk zijn en na vele maanden omzwervingen in Europa wilde chauffeur dolgraag naar huis.

Met klein groepje hebben we er een mooie vracht van gemaakt en om 14:30 u is hij vertrokken. Vrijdagmorgen is er gelost in Breaza, deze chauffeur is nu thuis bij zijn vrouw en zes kinderen. In Roemenië is er een vakantieperiode aan het einde van het jaar en in het begin van het nieuwe jaar.

Hier de link naar foto's.

Woensdag waren er meer dan voldoende opruim en ophaalklussen, nuttig werk waar we het nog even druk mee hadden.  We hebben de dag afgesloten het nuttigen van een lichte maaltijd en het vertellen van “sterke verhalen”. 


De mensen van stichting Phoneo uit Reghin zijn ook bezig met het verspreiden van de pakketten. Ilja Witte stuurde er mooie foto’s en een filmpje van met een kleine toelichting. Dit maakt goed duidelijk welke impact hier net als overal elders deze actie heeft. 

Hier de link naar foto's. ( vergeet niet het filmpje aan te klikken)



Cristi is nog steeds druk met uitdelen, contacten onderhouden, de nieuwbouw enzovoort. 

Hier de link naar foto's.

In Marghita hebben de 600 pakketten ook uitgedeeld, Paul stuurde er foto’s van. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller is weer voor een wat langere periode in Roemenië bij Viorel in Deaj en stuurde weer foto’s van het uitdelen van goederen.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau blijft doorgaan met voedsel uitdelen, mensen in nood bijstaan, ze gaat onvermoeibaar door. Gerrit van der Starre van stichting Emeth stuurde er een nieuwsbrief over.

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Toth Attila uit Reghin/ Peris stroomt over van ideeën, plannen en het realiseren ervan, een heel bijzondere levenshouding, die mij aanspreekt. Een nieuw project is de bouw van een schuur voor opslag van goederen ten behoeve van zijn kringloopwinkel. De vloer ligt er en de staalconstructie staat al. Hout en platen om het dicht te maken staan nog op de lijst van dingen die nodig zijn. 

Hier de link naar foto's.

Afgelopen vrijdag konden we ook weer een partij goederen ophalen die ze heel goed kunnen gebruiken in Roemenië maar die we niet lang kunnen bewaren. Dinsdag 21 december gaan we daarom nog een keer laden, deze truck gaat naar Botosani met een tussenstop in Marghita. 

Vanwege de nieuwe corona perikelen moeten we extra voorzichtig zijn, kom niet zonder uitnodiging naar de opslag, we willen/ moeten het weer “klein” houden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten