zondag 26 december 2021

Weekbericht 52/21

Op dinsdag 21 december hebben we een trailer geladen met bestemming Marghita en Botosani. Onze voorraad bestond voor een deel uit etenswaren en lekkere dingen, belangrijk dus om nog dit jaar in Roemenië te krijgen. Van en organisatie waarvoor we vaker goederen naar Roemenië brengen stond een partijtje voedsel klaar voor transport. Mensen uit Jibou en uit Oradea komen het dan ophalen op de boerderij in Marghita. We konden ook nog wat mooie spullen voor Reghina uit Ticau meesturen. 

Het laden ging vlot, eerst driekwart van de trailer met goederen voor Botosani en de laatste kwart voor Marghita. Donderdag 23 september is er gelost op de boerderij in Marghita en daarna zijn er aardappelen en wortelen geladen voor Botosani. Vrijdag is de truck daar gelost. Het is winter in Roemenië dus komt het er nu extra op aan dat de mensen de kachel kunnen laten branden en er eten op tafel komt. Met een lege maag in de kou bivakkeren hou je niet lang vol.

Hier de link naar foto's.

Paul uit Getz stuurde foto’s van een bijeenkomst in het zigeunerkerkje in dit dorp met vooral kinderen die na afloop een schoenendoos met cadeautjes kregen. Helemaal zeker weet ik het niet maar in dit geval maar kwamen de cadeautjes via St. Gain verwacht ik. Mooie ontwikkeling trouwens de samenwerking tussen de Reformatorische kerk en de Zigeunerkerk in het dorpje Getz.

Hier de link naar foto's.

Willem Twijnstra is weer onderweg met zijn Scania voor St. Gain. Bijvoorbeeld recent een tiendaagse rit naar Griekenland met als eindpunt een vluchtelingenkamp op Lesbos. Donderdag is hij weer thuis gekomen en op 26 december vertrekt hij nog een keer naar Roemenië. 

Hier een link naar facebook over Gain

Hier de link naar de website van St. Gain


Ze kunnen het samen nog redden.
Van Cristi ontvingen we deze keer wel heel veel foto’s. Mooi om te zien al dat uitdelen, niet alleen van de pakketten uit Nederland maar ook hier van een schoenendozen actie uit Oostenrijk. Bij het uitdelen van pakketten kom je bij de mensen thuis en zie en hoor je allerlei dingen en verhalen. Tussen de foto’s zitten er een paar van mensen die allebei in de tachtig zijn en waarvan de vrouw gedeeltelijk verlamd is, samen redden ze het nog. Het vele werk remt Cristi niet af, tussen de foto's staat een berichtje van hem, hij zou graag meer doen.

Hier de link naar foto's.

Cristi stuurde ook nog een filmpje om iedereen te bedanken,


Reghina uit Ticau heeft weer flink uitgepakt.

Hier de link naar foto's.

Merry Christmas (Toth Attila and family)

Toth Attila Reghin/Peris stuurde foto’s van een bijeenkomst met 500 kinderen in twee groepen.

Hier de link naar foto's.Van Csaba uit Breaza kreeg ik foto’s van sneeuwpret, gemaakt in de omgeving daar.

Hier de link naar foto's.

Imola heeft haar blog bijgewerkt.

fazakasimola-csaba.blogspot.com/John Fracker is 'weer aan het uitdelen geweest, ook hier schoendozen met cadeautjes, deze komen helemaal uit Amerika.

Hier de link naar foto's.

Pieter en Petra Nagel stuurde een nieuwsbrief en foto’s van uitdeel acties, ook hier niet alleen van de goederen die wij gebracht hebben maar ook van schoendozen met cadeautjes. Een groep uit Nieuwkoop heeft dit verzorgt, 31 mensen uit deze plaats  hebben allerlei werkzaamheden verricht in Minis.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Ilja Witte van Phoneo stuurde ons een leuke kerstwens. Ook Phoneo kon mooi gevulde schoendozen uitdelen die mensen uit Ureterp naar Broek op Langedijk gebracht hebben. Ze zijn meegegaan met een transport naar Breaza.

Hier de link

Henk Muller stuurde een paar foto’s van uitdelen en de activiteiten in het gebouwtje naast het kerkje in Deaj.

Hier de link naar foto's.

Esther Veenstra was met haar clothing4u activiteiten in het nieuws. Hier de link naar het artikel over haar prachtige werk.

Hier de link naar dit artikel.

Volgende week zijn er nog een paar ophaalklussen, voor de rest zijn we gesloten en gaan weer verder in 2022.

Zo is het wel heel bijzondere jaar 2021 bijna weer ten einde. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers, de partners waar we mee samenwerken en de vrijgevigheid van sponsors hebben we veel mensen in Roemenië een steuntje in de rug kunnen geven. Dit met hulp van de mensen van de verdeelpunten in Roemenië die veel werk verzet hebben. Iedereen die heeft meegeholpen heel hartelijk dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten