zondag 2 januari 2022

Weekbericht 53/21

Dinsdag 25 december hebben we bij HIRF uit Weesp een trailer vol spullen kunnen ophalen. Op woensdag 29 december nog wat gordijnstoffen uit Wormerveer. Donderdag was dan echt de laatste klus een partner van ons heeft tijdelijk ruimte gebrek om spullen op te slaan, dit konden we oplossen. Als onderdeel van een netwerk elkaar helpen en versterken is en blijft belangrijk.

Vanuit Roemenië komen er nog veel foto’s en berichten binnen over de kerstactiviteiten daar. Vooral Cristi uit Botosani heeft het nog druk gehad, de verspreiding van de kerstpakketten was net even meer werk dan ingeschat. De bedoeling was het uitdelen van de pakketten uit Nederland te combineren met het uitdelen van de schoenendozen met cadeautjes uit Oostenrijk. Deze kwamen echter relatief laat binnen, het weer werkte niet mee veel sneeuw en gladheid, het uitdelen is best nog een avontuur geworden. Neemt niet weg dat de mensen er heel blij mee waren net als Cristi dat hij en zijn team dit konden doen. Veel mooie foto’s, ook een paar met het slachten van een varken. Een soort eindejaar traditie, particulieren mogen in Roemenië een varken mesten en thuis laten slachten, dit komt nog vaak voor. Goedgekeurd door de EU onder het kopje folklore/traditie.

Hier de link naar foto's.

Tijdens onze motortocht in september zijn we op bezoek geweest bij Roxana en Marius Dancovici van St. Paternoster in Ploiesti. Dit is niet zonder gevolg gebleven.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau heeft geen pauze genomen, ze is nog naar een supermarkt gegaan om meel en olie te kopen voor 30 gezinnen zodat er in ieder geval brood op tafel zou komen. Haar zoon heeft met de Opel Combo de spullen die wij voor haar naar de boerderij gebracht hadden daar opgehaald.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller heeft ook weer allerlei plekken bezocht waar het echt slecht gesteld is, wat een
armoede.

Hier de link naar foto's.



Imola uit Breaza heeft haar blog bijgewerkt. Van een bakkerij kwam daar een partijtje
Hongaars brood binnen. John Fracker heeft ze kunnen verdelen. 

Hier de link naar foto's.

fazakasimola-csaba.blogspot.com/






Stichting Promotie heeft er niets mee van doen en zelf ben ik er ook nog nooit geweest. Het is echter wel een mooi verhaal over activiteiten in Roemenië, in de buurt van Ludus zijn twee jonge mensen uit Nederland  een boerderij begonnen. Nu 15 jaar later hebben ze een heel gezin en het bedrijf goed op gang gekregen, vanuit het (bijna) niets. Voor wie er interesse in heeft op hun website staan 4 verslagen over hun belevenissen in 2021.

Hier de link naar hun website

Zo is 2022 tot een einde gekomen, in totaal hebben we 54 transporten kunnen organiseren, dit is inclusief het vervoer van aardappelen van de boerderij naar de verschillende verdeelpunten. Geen slechte score vooral ook omdat de kwaliteit en de bruikbaarheid van de goederen van een heel goed niveau waren. Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen hiermee geholpen zijn, het zijn er in ieder geval heel veel.

We kunnen  ook deze keer helaas geen nieuwjaarsreceptie houden. Wat we wel kunnen doen is de schouders er onder blijven zetten en doorgaan met dit mooie en nuttige werk.

We beginnen woensdag 5 januari met het laden van een trailer met bestemming Breaza.


Een gelukkig en gezegend nieuwjaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten