zondag 16 januari 2022

Weekbericht 2/22

Woensdag 12 januari hebben we de 2e trailer geladen in 2022, dit keer met bestemming Ticau en Botosani. De goederenstroom vanuit Roemenië naar Nederland is nog niet echt op gang gekomen, het kost nogal wat moeite om een truck met trailer te vinden voor een rit naar Roemenië. Deze truck kwam later dan de bedoeling was en had bovendien al een deel van de trailer geladen voor een andere bestemming, waardoor 10 m3 minder ruimte voor onze lading overbleef, minder kosten maar niet efficiënt. 

Het laden ging vlot, om 14:00 u ging chauffeur Vlad op weg naar Roemenië. Zaterdagochtend 15 januari is in Ticau gelost en maandag gaat de rest eruit in Botosani.

De link naar foto's van het laden voor Ticau.

De link naar foto's van het laden voor Botosani.

Woensdag waren er ook weer diverse ophaalklussen, bijvoorbeeld een trailer vol bouwmaterialen bij BMN in Delft, er zit weer een heleboel goed bruikbaar materiaal tussen.





Dinsdag 11 januari is de truck, die we op 6 januari hadden geladen, in Breaza gelost. De rest van de week is Csaba druk geweest met het wegbrengen hiervan naar de vele sub verdeelpunten daar. Onder andere naar Deaj (Henk Muller en Viorel) en John Fracker uit  Viile Tecii. Aanstaande maandag gaat een deel naar Urmenis en komt ook Tóth Attila uit Peris spullen ophalen.

Hier de link naar foto's van het lossen.

Op het blog van Imola staan twee nieuwe berichten die nog eens het belang van onze bezigheden duidelijk maken. Vooral de beschrijving van de thuissituatie en leefomstandigheden van deze mensen maakt het de moeite waard om te lezen.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Henk Muller stuurde weer foto’s en berichten over zijn werk in en rond Deaj. Dankzij een sponsor konden we € 750, - overmaken om extra voedselhulp te kunnen bieden. De foto's spreken weer voor zich. Dat zoveel mensen met hun kinderen zo leven is mensonwaardig. 

Hier de link naar foto's.



Reghina uit Ticau was weer blij met haar nieuwe voorraad. Kan ze verder met mensen ondersteunen die het moeilijk hebben in haar omgeving.

Hier de link naar foto's.

Vier kinderen die in Casa Ioana wonen hebben corona opgelopen net als een aantal familieleden van Cristi en Aline.

Cristi kijkt ook om naar de daklozen in Botosani, hij stuurde foto’s van mannen die ’s nacht niet in de opvang terecht kunnen. 

Een vriend van Cristi komt uit de omgeving van Galati en heeft wat spullen meegekregen om uit te delen daar. In Galati en omgeving hebben we in het verleden regelmatig hulpgoederen gebracht.  

Hier de link naar foto's.

Vrijdag hebben we een trailer vol dekbedden, lakens etc. geladen bij een wasserij in Bolsward. Normaal gaat dit naar St. HIRF uit Weesp, hun opslag was echter bijna helemaal vol.


Zaterdag kwam Willem Twijnstra met zijn dikke Scania samen met zijn moeder spullen brengen van een
kringloopwinkel uit hun woonplaats Menaldum. Willem gaat binnenkort weer naar Canada en gaat daar voor hem het tweede seizoen werken als ice road trucker. Een avontuurlijk bestaan, Willem kan er mooi over vertellen. 



De komende week krijgen we het druk, op verschillende locaties in Amsterdam gaan we ziekenhuisbedden ophalen. Het gaat in totaal om 61 bedden, voor maandag en dinsdag zijn er al genoeg mensen voor deze klus. Woensdag gaan we een trailer laden met o.a. ziekenhuisbedden, deze gaan naar Botosani en vandaar voor een deel naar de Oekraïne. Verder hebben we genoeg ophaalklussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten