zondag 30 januari 2022

Weekbericht 4/22

 
Woensdag 28 januari hebben we in dit jaar de 4e truck met hulpgoederen geladen.

De lading is bestemd voor Breaza, vandaar uit gaat het naar sub verdeelpunten in de regio. Een groep mensen uit Aalsmeer hadden een inzameling gehouden voor Phoneo uit Reghin, ook deze pallet hebben we meegezonden. Net als een partijtje broodmix en nog wat andere spullen voor Henk en Viorel uit het dorp Deaj.

Er waren weer wat ophaalklussen, samen met de goederen die gebracht worden hebben we nog steeds een flinke voorraad. Acht ziekenhuisbedden ophalen in Amsterdam verliep niet soepel, we kwamen er met vier terug waar we nog heel wat werk aan hadden gehad. We gaan nieuwe afspraken maken met deze leverancier.

Hier de link naar foto's.

Maandag 24 januari is de truck die we op 19 januari hadden geladen in Botosani gelost. Het was behoorlijk koud maar het is gelukt, Cristi schreef een toelichting bij de foto’s, de moeite van het lezen waard. De ziekenhuisbedden zijn opgeslagen bij een vriend van Cristi die zorgt voor verder transport naar de Oekraïne.

Hier de link naar foto's.

Volgende week maandag en dinsdag krijgen de daklozen in Botosani een maaltijd. Dit dankzij een sponsor van ons en het arrangement met een cateringservice dat Cristi heeft gemaakt. In de winter is het leven voor hen extra zwaar, mooi dat we ook deze mensen een beetje kunnen helpen.

Er is ook druk gewerkt aan de nieuwbouw bij Casa Ioana. De bouwmaterialen van BMN uit Delft zijn ook goed van pas gekomen, bijvoorbeeld een muur van de kalkzandstenen die we kortgeleden gebracht hebben, een mooie besparing van de bouwkosten.

De prijzen rijzen de pan uit in Roemenië, op dit moment vooral die van energie en levensmiddelen, het brengt veel mensen in ernstige problemen. Vooral nu het een echte winter is in Roemenië met sneeuw en kou. Mijn verwachting is dat veel mensen de rekening niet kunnen betalen en afgesloten gaan worden van elektriciteit en gas. Dit onderwerp zal binnenkort nog vaker ter sprake komen.

Reghina uit Ticau blijft doorgaan met uitdelen, aanstaande woensdag gaan we een deel van een trailer laden voor haar.

Hier de link naar foto's.

De truck die we woensdag voor Breaza hebben geladen was vrijdagmorgen al op de plaats van bestemming. Volgende week gaan ze met de distributie beginnen. Henk Muller kan dan een partij broodmix gaan gebruiken, het zal mij benieuwen of dit een succes gaat worden. Bij Csaba en Imola is zaterdag een varken van hen geslacht, een aardige klus met een mooie resultaat.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller en Viorel uit Deaj stuurde weer foto’s en een toelichting op hun bezigheden. Goed om te zien, geeft een aardig inkijkje van wat zich er afspeelt. Vorige week heb ik de verkeerde fotoserie geplaatst, nu dus twee keer een reeks. 

De link naar de eerst serie foto's.

De link naar de meest recente foto's.






Aanstaande woensdag gaan we laden met bestemming Marghita en Ticau. Wellicht sturen we ook wat mee voor Inci en Domein in Salard. We kunnen ook wat aardappelen en wortelen delen van de boerderij.

Maandag is er een ophaalklus en dinsdag gaat er een auto naar de kringloopwinkel van Waypoint in Urk. 





  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten