zondag 9 januari 2022

Weekbericht 1/22

Dinsdag 4 januari was er een ophaalklus in Enschede en in Tiel, een mooie vracht, een goede start van het jaar.

Vanwege de voorraad mooie spullen, echter wel met een beperkte houdbaarheid, wilden we graag direct in de 1e week van het nieuwe jaar een volgeladen truck naar Roemenië sturen. Woensdag 5 januari was er nog geen truck beschikbaar, donderdag 6 januari lukte het uiteindelijk wel. De eigenaar van een truck, die op vracht stond te wachten in de buurt van Schiphol, kwam er woensdagmiddag achter dat er in Broek op Langedijk een vracht voor Roemenië klaar stond. Internet speelt een belangrijke rol in de vraag en aanbod van vracht voor transport. De chauffeur was blij dat hij bij ons kon laden, eindelijk een rit huiswaarts. 

Woensdag was er genoeg op te ruimen en op te halen zodat we de tijd nuttig konden besteden. Donderdag was met een klein groepje de eerste truck in 2022 met bestemming Breaza snel geladen, iets na twaalf uur vertrok hij. Maandag gaat de truck vanuit Cluj Napoca naar Breaza om daar te lossen.

De link naar foto's.

Vrijdag was er nog een ophaalklus in Amsterdam, een volle week dus voor onze vrijwilligers.

Toth Attila is ontzettend blij, eindelijk mag het prachtige door hem gebouwde kindertehuis in Peris open, alle vergunningen zijn rond. Er kunnen nu kinderen worden opgevangen en komt er leven in het gebouw. De vraag naar kinderopvang is groot, in veel gezinnen is er armoede en mede daardoor ontstaan er steeds vaker relatieproblemen. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer gebroken gezinnen ontstaan waar kinderen in de knel komen.   

Hier de link naar foto's.


Henk Muller en Viorel doen er binnen hun mogelijkheden alles aan om mensen in hun omgeving te helpen. Er zitten weer schrijnende gevallen in de rapportage van Henk. Van de lading in de truck die maandag gelost gaat worden in Breaza gaat een deel naar Deaj.

Hier de link naar foto's.Uit Salard stuurde Inci en Domien een verslag van het uitdelen van de pakketten en ook van hun andere activiteiten. Mooi en goed werk.

Hier de link naar het verslag.   

Hier de tweede link.


Reghina uit Ticau is het jaar goed begonnen, ze kon kacheltjes en
brandhout uitdelen. De Opel Combo is voor haar een perfecte auto, mooi dat we dit hebben kunnen regelen voor haar. Gerrit van der Starre stuurde een bedankbrief i.v.m. de prettige samenwerking.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar de bedankbrief.Cristi had nog een paar pakketten te verspreiden en dat is hem gelukt. Op een foto zag ik bij vuilcontainers dat een dakloze een pakket kreeg. Er zijn er naar schatting van Cristi ongeveer 50 in en rond Botosani. In de nacht kunnen ze gebruik maken van een eenvoudige slaapplaats van de gemeente. Eten moeten ze zelf regelen, binnenkort willen we ze graag verrassen met een goede maaltijd. We hebben dit vaker gedaan, een cateringbedrijf kan dit samen met Cristi regelen. Drie dagen een maaltijd verstreken aan deze mensen kost ongeveer € 450,-. 

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar onze actie in december 2017.


In Breaza heeft Denisa haar rijbewijs gehaald, de tijd vliegt. Het is een goed moment om er bij stil te staan hoe dit mooie project zich zo goed ontwikkeld heeft. Fijn voor de initiatiefnemers en degene die de realisatie van dit project mogelijk hebben gemaakt. Vooral echter voor de kinderen die een kans op een betere toekomst hebben gekregen. Veel dank hiervoor aan Csaba en Imola en alle andere mensen achter dit project.

Hier de link naar foto's.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ik voor het eerst deelnam aan een door St. Promotie, onder leiding van Jan Valk, georganiseerd hulptransport en o.a. in Breaza terecht kwam. 

Hier de link naar foto's.

Volgende week gaan we o.a. bouwmaterialen ophalen in Delft en woensdag gaan we een truck laden deels voor Reghina in Ticau, de eindbestemming is Cristi in Botosani.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten