zondag 23 januari 2022

Weekbericht 3/22

We hebben een drukke week achter de rug. Het ophalen van ziekenhuisbedden en
matrassen bij een aantal zorginstellingen in Amsterdam, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is een flinke klus geweest. We zijn er nog niet klaar mee volgende week dinsdag, woensdag en donderdag moeten we weer “uitrukken”. 

Op woensdag 19 januari hebben we voor de 3e keer dit jaar in Broek op Langedijk een truck geladen, dit keer met bestemming Botosani. Met een klein groepje ervaren vrijwilligers ging het laden vlot. Behalve de twee ritten om bedden op te halen in Amsterdam, stonden er nog twee ritten met een trailer op het programma, ook naar Amsterdam. Een derde ploeg ophalers gingen eerst op twee adressen laden in Egmond, na het lossen hiervan in Broek op Langdijk ging deze ploeg nog een keer naar Schagen, Julianadorp en Den Helder. Ze kwam terug met een vrachtwagen vol goed bruikbare spullen, het is een latertje voor hen geworden.

Dankzij al deze gezamenlijke inspanningen hebben we weer een mooie voorraad hulpgoederen staan. Woensdag kreeg ik veel foto’s en berichten over de moeilijke omstandigheden waaronder veel mensen leven in Roemenië, dat maakte weer duidelijk waarvoor we het doen.

Hier de link naar foto's.

Donderdagmiddag gingen Rob en ik nog een keer naar Amsterdam om matrassen op te halen en daarna nog even door naar Harderwijk een pallet hondenvoer ophalen bij Yarrah. Dit voer gaat naar een asiel in de buurt van Reghin, we helpen deze mensen al vele jaren met voer dat we krijgen. Mijn vrouw Jannie is de “motor” hierachter. Op de terugweg kregen we op de Houtribdijk vlakbij Enkhuizen een telefoontje, een verzoek om matrassen te gaan ophalen op het adres waar we al waren geweest. In 1e instantie konden we die niet meekrijgen en nu moesten ze toch weg. Hoewel het niet meevalt, kalm blijven is in zo’n situatie het devies. We besloten koers te zetten naar Amsterdam en ze direct op te halen, met als gevolg, we zitten op schema en waren pas om 20:00 uur weer thuis.

Hier de link naar foto's.

Maandag 17 januari is de trailer in Botosani gelost die we op 12 januari hadden geladen in Broek op Langedijk. Cristi weer blij, kan hij weer verder met uitdelen. De volgende is al weer onderweg met o.a. ziekenhuisbedden die deels naar de Oekraïne gaan met mini busjes. Behalve de oplopende spanningen met Rusland zijn er daar veel corona besmettingen en kraakt de zorgverlening er in al haar voegen. Bijzonder dat we via Cristi toch ook hier een klein beetje hulp kunnen bieden.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau is ondanks het slechte weer er op uit getrokken om hulp te bieden aan mensen in haar omgeving. Zaterdag had ik haar even aan de telefoon, het is erg koud in Roemenië op dit moment vriest het er in de nacht 18 °C. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Reghin/ Peris had een avontuurlijk rit met zijn auto. Een aantal zigeuners en een paard moesten hem uit de nood helpen.

Hier de link naar het filmpje.

Henk Muller trekt de hele regio door om mensen in nood te helpen, binnen zijn
mogelijkheden doet hij samen met Viorel heel veel. Ze blijven bezig, Viorel is weer aan het brood bakken in de oven bij zijn winkeltje en gaat ze vandaag nog uitdelen. 

De foto’s en de toelichting van Henk spreken voor zich. 

Met het volgende transport gaat een partijtje broodmix mee naar Breaza en vandaar uit naar Deaj, ik hoop dat het lukt om in dezelfde oven hier broden van te bakken. 

Hier de link naar foto's.

Ook in Roemenië stijgt het aantal corona besmettingen hard, ook Paul en zijn familie in Getz hebben er mee te kampen. In het gebouw voor het huiswerk project was nog een filmvoorstelling.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we een trailer laden met bestemming Breaza. Deels met de ziekenhuisbedden, de vraag er naar is groot volgens Imola. Zorginstellingen en ziekenhuizen in de regio daar zouden er wel 100 kunnen gebruiken.


Er zijn behalve de ziekenhuisbedden meerdere ophaalklussen.  







 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten