zondag 6 februari 2022

Weekbericht 5/22

De week begon maandag 31 januari in stormachtige weer met het ophalen van een partij nieuwe laarsjes bij Aldi in Culemborg en Groenlo. Een mooi partijtje waar we weer veel mensen blij mee kunnen maken. Jan Valk en ik waren er de hele dag zoet mee.

Dinsdag 1 februari zijn Nico en Haye een vracht gaan ophalen bij de kringloopwinkel van Waypoint daar, we krijgen van hen altijd nette bruikbare spullen. Het is een flinke organisatie de netto opbrengst gaat naar hulpverlening aan verslaafden. 

Hun website met rechtsboven een menu om verder te gaan.

De 5e truck hulpgoederen in 2022 is woensdag 2 februari geladen, dit keer met bestemming Marghita en Ticau. We hadden een mooie voorraad staan erg geschikt om te versturen naar onze doelgroep in Roemenië.  Probleem was een beetje dat de opslag nogal vol was en niet alles netjes geordend stond. Met vereende krachten is het toch goed gelukt en is de truck in een vlot tempo geladen. Er waren weer een aantal ophaalklussen en alles met elkaar was het een welbestede dag voor de mensen die hier vrijwillig hun tijd in steken.

Hier de link naar foto's.

Vrijdagochtend 4 februari is de truck gelost op de boerderij in Marghita dit is ook prima verlopen. Attila heeft een partij aardappelen, uien en wortelen bijgeladen en op vrijdagmiddag is de rest gelost bij Reghina in Ticau.



De boerderij fungeerde ook als knooppunt voor een andere organisatie die goederen had verzameld voor hulpverleners in Oradea. 

Reghina uit Ticau was weer blij dat ze verder kon met het ondersteunen van de vele arme mensen in haar omgeving.

Hier de link naar foto's.

In Breaza is het druk geweest met het wegbrengen van de hulpgoederen. De 15 ziekenhuisbedden zijn naar een psychiatrisch ziekenhuis in Târnăveni gegaan, ze waren er heel blij mee. Het schijnt er allemaal heel erg oud te zijn, zelfs voor Roemeense begrippen. Verder wat foto’s van het uitdelen o.a. door het team van John Fracker. De elektrische rolstoel die we hadden meegegeven werkt en is in gebruik genomen door de invalide man.

Hier de link naar foto's

De man in zijn rolstoel.

Met de heer Piu uit Filpișu Mic, diens huis onder leiding van Csaba Fazakas in 2019 is ver/herbouwd, gaat het naar omstandigheden goed. Vaak is de winter erg moeilijk voor hem en gaat hij tijdelijk naar het zorgcentrum in Deda, deze keer (nog) niet.

Hier nog een keer de foto's van toen.

Een paar recente foto's van Mr. Piu


Vanuit Breaza heeft Csaba de 5.000 pakken broodmix die we met het laatste transport naar Breaza hadden meegezonden  naar Henk Muller en Viorel in Deaj gebracht. Viorel en nog een aantal mensen uit het dorp zijn direct aan de slag gegaan. Het is bijzonder goed gelukt de productie van een (lange) dag bedroeg maar liefst 440 broden van 1.300 gram. Henk is direct aan het uitdelen gegaan, de foto’s met een toelichting spreken verder voor zich. Ook hier is de hulp uit Broek op Langedijk goed terecht is gekomen.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Reghin/Peris stuurde ons een filmpje waarin hij toelichting geeft over het belang van naschoolse opvang.

Hier de link naar dit interessante filmpje

Cristi uit Botosani stuurde een paar foto’s van de maaltijdverstrekking aan de daklozen in Botosani. Vanwege de corona mocht hij er niet bijzijn. 

Hier de link naar een paar foto's.

Volgende week zijn er weer verschillende ophaalklussen en gaan we een truck laden met bestemming Breaza.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten