zondag 13 februari 2022

Weekbericht 6/22

Woensdag 9 februari is alweer de zesde truck met hulpgoederen verzonden naar Roemenië. De bestemming was Breaza waar de truck op zaterdag 12 februari is gelost. Het laden met een klein groepje ging goed. Een andere ploeg was spullen wegbrengen naar St. Hrif in Weesp, daarna ophalen in Hoorn en Heerhugowaard. Een tweede ploeg heeft ophaalklussen gedaan in Schagen en Egmond. Zo was het weer een goed besteedde dag. De rest van de week is relatief rustig verlopen.

De link naar foto's.

Inci en Domien uit Salard hebben de spullen kunnen ophalen van de boerderij in Marghita die we daar kortgeleden gebracht hebben. Al vele jaren helpen ze de mensen in Salard die hulp nodig hebben. De kinderen die er les krijgen hebben de kans op een betere toekomst. Het programma met de ouderen geeft deze mensen steun en ze zijn minder alleen. Het thuiszorg programma is belangrijk voor degene die medische hulp en verzorging nodig heeft. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau had te kampen met een kapotte dynamo van haar Opel combo. Met de auto van iemand anders kon ze toch weer wat doen.

Hier de link naar foto's.





Gerrit van der Starre van stichting Emeth stuurde een nieuwsbrief, goed om te lezen, het geeft wat meer inzicht wat zich allemaal afspeelt in Ticau en omgeving.

Hier de link naar deze nieuwsbrief.


Het lossen in Breaza op zaterdag 12 februari ging vlot, de weersomstandigheden waren goed en er was hulp uit Nederland aanwezig. Gerard-Jan en Miranda Schuur zijn op bezoek bij hun jarige kleindochter en haar ouders in Tirgu Mures. Ze maken van de gelegenheid gebruik om een deel van de projecten die we ondersteunen te bezoeken.

Hier de link naar foto's.

Imola heeft een nieuw bericht op haar blog geplaatst, dit keer over het belang van het verstrekken van voedselpakketten aan de ouderen in het dorp.

fazakasimola-csaba.blogspot.com


Henk Muller stuurde foto’s van zijn belevenissen in en rond Deaj van de afgelopen week. De manier van hulpverlening door Henk en Viorel is heel direct en geeft een goed inkijkje hoe het armste deel van de Roemeense bevolking (over) leeft.   

Het bakken van brood ligt even stil, de oven van Viorel moest worden gerepareerd, de verwachting is dat het volgende week weer verder gaat. De nieuwste hulpvraag is dakplaten voor een huisje in aanbouw in het dorp Band. In blog nr. 1 van dit jaar schreef ik hier eerder over.

De pootaardappelen waar we vorig jaar in konden voorzien hebben een hele goede oogst gebracht. De vraag van Henk is of hier dit seizoen dit kunnen herhalen. We gaan onze bronnen weer aanboren de komende week.

Hier de link naar foto's.



Cristi maakt nu echt progressie met de nieuwbouw van het internaat naast Casa Ioana, deze week zijn de ramen en deuren geplaatst.

De link naar foto's.

De corona pandemie verandert van karakter, nog ontzettend veel besmettingen maar de gevolgen zijn minder ernstig. Langzaam gaat alles over naar een meer normale situatie. Er is daarom besloten de pakketten die we rond de paasdagen laten verspreiden in Roemenië in Broek op Langedijk te gaan maken. Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april gaan we de dozen vullen, die dagen kunnen we uw hulp  goed gebruiken. We sturen weer een e-mail bericht rond met de details.

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Botosani, eerst op de boerderij in Marghita een deel lossen. Daar zorgt Attila ervoor dat er aardappelen en wortelen bijgeladen worden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten