zondag 12 juni 2022

Weekbericht 23/22

Het ziet er niet naar uit dat de oorlog in de Oekraïne snel tot een einde komt. De meest vreselijke dingen gebeuren er en tienduizenden mensen raken gewond of komen om het leven. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor het oorlogsgeweld, allemaal dankzij de waandenkbeelden van Vladimir Poetin, het is en blijft onvoorstelbaar.

Ronald Wolthuis van stichting Phoneo uit Reghin stuurde een paar filmpjes van hulptransporten die hij heeft kunnen organiseren. Het geeft ook weer een indruk wat daar allemaal aan de hand is. 

Hier de link naar deze filmpjes.

Stichting HiRF helpt waar mogelijk vooral via het uitgebreide netwerk van kerken. Ook Max stuurde een filmpje hoe het daar toegaat. 

Hier de link naar het filmpje.

Jan Pilkes van Stichting Caritas Ukraine-Holland stuurt wekelijks truck ladingen vol  hulpgoederen naar de Oekraïne. Door zijn jarenlange samenwerking met Charitas in dit land kent hij er de mogelijk en onmogelijkheden van dit moment.. Dinsdag gaan ze een trailer laden die naar Nowa Odessa gaat, het ziekenhuis daar zit te springen om bedden door de vele gewonden uit Mykolayiv. Jan komt maandag tien ziekenhuisbedden van onze voorraad ophalen om de vracht compleet te krijgen.


Cristi doet wat hij kan om aan de vraag van zijn inmiddels vele contacten in de Oekraïne te voldoen. Binnenkort sturen we weer nieuwe voorraad naar hem.
 
Family with 13 children, but only 6 were home . The rest were at school. They received some from your gift

Van de speciale levering van vorige week moeten ze nog even bijkomen, het was allemaal heel verrassend. De kinderen die in Casa Ioana wonen eten nu ook niet de voor hun normale kost, ze vinden het prachtig. Zie ook het extra bericht van vorige week.

Woensdag waren er ophaal en opruim klussen genoeg en donderdag hebben we met een klein groepje een koeltrailer geladen met de laatste gekoelde producten van de PLMA. Deze gaat naar Breaza en vandaar uit naar heel veel arme mensen in de regio, ook naar opvangcentra waar vluchtelingen uit de Oekraïne wonen.

Hier de link naar foto's van het laden.

Henk Muller stuurde foto’s vanuit het dorpje Band van zijn activiteiten. 

Hier de link naar foto's.


Viorel in Deaj is ook goed bezig leuk om te zien.

Hier de link naar foto's.

Reghina in Ticau is altijd druk met het helpen van de mensen in haar omgeving.

Hier de link naar foto's.

Gerard-Jan en Miranda Schuur gaan op familie bezoek en maken een rondreis langs een belangrijk deel van de door ons gesteunde projecten in Roemenië. Bijna dagelijks sturen ze foto's van de mensen en plekken die ze bezoeken. Saai is de reis  volgens mij niet.

Hier de link naar de foto's.


Volgende week zijn er wel wat klusjes er komt echter geen truck laden.


Een nieuwe update van het blog komt over 14 dagen uit, de schrijver ervan gaat namelijk vanaf aanstaande dinsdag 6 dagen motorrijden in Europa Deze keer voor een groot deel in Frankrijk waar veel bergpassen op ons wachten. De organisator van deze prachtige rit, van bijna drieduizend kilometer lang is Jan Valk. Zeven dagen achter elkaar beginnen vijftig deelnemers aan deze rondreis, voor de echte motorliefhebber is deze rit een must. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten