zondag 26 juni 2022

Weekbericht 24, 25/22

Weer terug van weggeweest en één ding was bij terugkomst duidelijk, de activiteiten zijn gewoon doorgegaan. Het is voor onze relatief kleine stichting een zegen dat we kunnen bouwen op zoveel betrokken vrijwilligers. 

De motortoer was trouwens een geweldige belevenis, twee jaar later dan de bedoeling was konden de 350 deelnemers ervan genieten. Zeven dagen achter elkaar vertrokken er gemiddeld 50 motorrijders en een servicewagen om deze prachtige zesdaagse tocht te rijden.

Hier de link naar foto's voor de motorliefhebbers.

Op woensdag 15 juni moest er hard gewerkt worden, er waren veel ophaal en opruim klussen. Voor sommige vrijwilligers is het een latertje geworden.

Op woensdag  22 juni konden we een hele mooie lading samenstellen, een kwart van de trailer ging naar Reghina in Ticau en de rest naar Botosani. Alle nog resterende producten die we konden ophalen op de PLMA beurs in de RAI zijn nu onderweg. Via Cristi van het verdeelpunt in Botosani zal een deel naar de Oekraïne gaan, bijvoorbeeld naar vluchtelingenkampen daar. 

Hier de link naar foto's van het laden.

Hier de link van het lossen in Ticau

Maandag komt de truck aan in Botosani.

De strijd in de Oekraïne is nog lang niet gestreden en maakt dagelijks vele slachtoffers, totaal onnodig maar niemand lijkt in staat om de Russische crimineel Vladimir Poetin te stoppen. Wereldwijd is er nog veel meer aan de hand, vanmorgen las ik in de krant dat er nu op onze aarde honderd miljoen ontheemden zijn, een triest record, niet voor te stellen. 


De supermarktketen Vomar heeft een actie gehouden onder haar klanten, je kon een extra boodschap doen voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Dit is een succesvolle actie geworden en onze stichting gaat zorgen voor de distributie in de Oekraïne. Dit gaan we doen via het netwerk van Cristi uit Botosani. Afgelopen donderdag konden we een trailer vol houdbare producten zoals soep, conserven, luiers en verzorgingsmiddelen ophalen bij het distributiecentrum van de Vomar in Alkmaar. 

Hier de link naar een paar foto's.

Miranda en Gerard-Jan Schuur zijn vrijdag weer in Nederland aangekomen na een rondreis langs een belangrijk deel van onze verdeelpunten in Roemenië. Het is een gezegende reis geweest met vele mooie momenten schreef Miranda. Het onderstaande fotoalbum maakt duidelijk waarom.

Hier de link naar het uitgebreide fotoverslag.

In Breaza hebben ze het druk gehad met de verdeling van de vele spullen van de PLMA actie. Het is een groot succes geworden. Mooi om te zien dat er zoveel arme mensen iets te eten krijgen door de enorme inzamelingsactie in de RAI. Het was veel werk maar het resultaat is geweldig en daar gaat het om. 

Hier de link naar foto's.

Imola en Csaba zijn in contact gekomen met József Mucui, iemand die opgegroeid is in een achterstandwijk. József heeft nu een hulporganisatie, hij  werkt o.a. in Valea Rece nabij Tirgu Mures. Ook hier zijn spullen van de PLMA heen gegaan. Goed dat er zulke mensen zijn.

Hier de link met info over het nieuw contact.


Henk Muller blijft ook doorgaan en helpt arme mensen in zijn omgeving op allerlei manieren. Het blijft intrigerend deze verhalen van iemand die deze ongelofelijke armoede dagelijks van zo dichtbij meemaakt.

Hier de link naar foto's.


Toth Attila uit Peris stuurde weer een paar foto’s van de activiteiten in het weeshuis daar.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag zijn er weer ophaalklussen en gaan we laden voor de bestemming Breaza.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten