zondag 3 juli 2022

Weekbericht 26/22


Woensdag 29 juni konden we een mooie vracht samenstellen met bestemming Breaza. Van hieruit gaat het naar een heel divers gezelschap van hulpverleners in de regio. Het netwerk van Imola en Csaba is flink uitgebreid in de loop der jaren, een mooie ontwikkeling. 

Het laden ging vlot en om 13 uur vertrok de Roemeense truck en trailer naar Roemenië, het was de dertigste lading hulpgoederen die we dit jaar verzonden hebben. De ophaalklussen waren ook om ongeveer 14 uur klaar, goed dat er weer behoorlijk wat vrijwilligers waren, het ging allemaal lekker vlot.

Hier de link naar foto's.

De truck is zaterdagmorgen gelost in Breaza, gelukkig vroeg in de ochtend want de temperatuur in Roemenië is overdag onaangenaam hoog, soms boven de 40 °C !! Dat is niet gezond voor mens en dier. De boeren wachten ook met smart op regen, veel gewassen staan er slecht voor door de aanhoudende droogte. 

Hier de link naar foto's.

Elena uit Urmenis vraagt steun voor haar sandwich programma tijdens de schoolvakantie. Omdat de kinderen dan niets op school te eten krijgen en er thuis veel tekort eten is. Het is vanuit Nederland haast niet voor te stellen maar in Roemenië is het helaas meer en meer de harde realiteit. Elena wil 6 dagen per week 20 kinderen helpen, het kost 1,25 euro per kind per dag. Het programma gaat twee maanden lopen. We kunnen haar er mee helpen gelukkig. Mooi dat ze dit doet naast haar werk als sociaal werker in het dorp. We zijn alweer jaren geleden met Elena in contact gekomen via Imola en Csaba en hebben veel respect voor haar gekregen.

Hier de link naar foto's.


Attila de manager van de boerderij in Marghita stuurde wat foto’s en berichtjes over het oogstwerk, Jaap en Geeske waren er op bezoek, inmiddels zijn ze in Botosani aangekomen. 

Hier de link naar foto's.

Paul uit het nabijgelegen Getz stuurde foto’s van zomeractiviteiten met de kinderen daar.

Hier de link naar de foto's.

Reghina uit Ticau was blij dat ze weer spullen had om uit te delen.

Hier de link naar foto's.

Toth Atilla uit Peris stuurde wat foto’s van opgeknapte huisjes op zijn terrein waarin nu vluchtelingen uit De Oekraïne wonen. Het is verbazingwekkend hoe hij dat allemaal voor elkaar krijgt.

Hier de link naar foto's.

Viorel uit Deaj heeft ook niet stilgezeten en doet goed werk voor de mensen in zijn
dorp en daarbuiten.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller uit Band stuurde weer een paar foto’s en een berichtje over de plannen
voor de komende week. Ook voor Henk is het lastig werken met deze hoge temperaturen.

Hier de link naar foto's.


Cristi uit Botosani stuurde wat foto’s van het verdelen van de goederen uit de laatste vracht. Veel dankbaarheid hiervoor.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we een trailer laden met de etenswaren, luiers en verzorgingsmiddelen die klanten van de Vomar gegeven hebben t.b.v de Oekraine. Zie het bericht van vorige week. De vracht gaat naar Botosani en Cristi gaat dit verder regelen, hij gaat ook zorgen voor een goede rapportage van de verdeling.

Woensdag gaan we ook 75 kantinestoelen en 15 flinke tafels ophalen bij het Horizon college in Alkmaar. Daarnaast zijn er nog meer ophaalklussen, we hopen dus op een flinke opkomst van vrijwilligers. Geen opmerkingen:

Een reactie posten