zondag 17 juli 2022

Weekbericht 28/22

In Botosani is Cristi afgelopen maandag 11 juli met een team van zestien man begonnen met het opruimen van de brandschade en het plaatsen van een nieuw dak. Dit is goed gelukt, het pand is weer waterdicht. De houten balken zijn vervangen net als het houten dakbeschot hierover is een laag folie gespannen en daarmee is het waterdicht. Nieuwe dakplaten waren niet direct leverbaar en het budget laat deze investering nog niet toe. Dankzij een aantal gulle giften van mensen die wilden helpen kon St. Promotie nog een keer            € 1.500,- overmaken. Heel hartelijk dank hiervoor! Op het bankafschrift staat de naam van de gever en niet het adres. Het lukt ons dus niet altijd iedereen persoonlijk te bedanken. 

Hier de link naar foto's van het herstelwerk.

Op maandag 11 juli is ook de truck die we hadden geladen met vooral goederen van de Vomar in Botosani gelost. De eerste bestelbus uit de Oekraïne is vrijwel direct geladen en zijn deze spullen naar de Oekraïne gebracht. Afgelopen vrijdag herhaalde dit zich, het bijgaande fotoalbum geeft hier meer inzicht in. In het album staat een foto van een gezin, op het filmpje na deze foto liggen ze onder een laken, getroffen door een raketaanval. Het is werkelijk ongelofelijk wat voor gruwelijkheden daar al vier maanden lang dagelijks plaatsvinden.

Hier de link naar foto's van het lossen en verdelen.


Max Veenstra stuurde ook foto’s van de acties van St. HRIF uit Weesp, o.a. van het uitdelen van de met hun steun lokaal ingekochte levensmiddelen. Er is door St. HRIF ook maar liefst 400 ton bakmeel ingekocht, dit via een Nederlandse boer in de Oekraïne zelf. Net als vele andere verwacht ook Max dat het voor veel mensen daar  een hele moeilijke winter gaat worden en kan een primair levensmiddel als bakmeel helpen. 

Hier de link naar foto's.

Woensdag 13 juli konden we weer een mooie vracht samenstellen met bestemming Breaza. De vraag in die regio neemt alleen maar toe dus mooi dat we dit konden doen. Het laden ging weer goed net als de ophaalklussen door twee teams. Zaterdagochtend is de truck in Breaza gelost, de verdeling kan weer beginnen. Als afsluiter van de week konden we vrijdag bij een revalidatiecentrum aan de Overtoom 85 matrassen van een prima kwaliteit ophalen, het was wel een leuk klusje voor Nico en mij. De firma Joerns Healthcare kon er nieuwe matrassen leveren. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau heeft een partijtje aardappelen en groenten ontvangen van de boerderij in Marghita. Ze was weer druk met wegbrengen en uitdelen, mooi dat we op deze manier kunnen helpen.

Hier de link naar foto's.Toth Attila uit Peris stuurde wat foto’s van een jaarlijkse missie conferentie.

Hier de link naar foto's.

In het dorpje Getz konden 9 kinderen uit de zigeunergemeenschap daar mee op zomerkamp. Dit is geweldig voor deze kinderen eindelijk worden ze niet achtergesteld de rest.

Hier de link naar foto's.

In Deaj hebben Viorel en Elena weer goed werk gedaan voor hun naasten, net als voor de dakloze in Tirgu Mures.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller uit Band voelt zich niet helemaal oke en doet het even iets rustiger aan. Volgens mij een verstandig besluit. Helemaal even niets doen lukt hem blijkbaar niet, onderstaand een album met zijn activiteiten.

Hier de link naar foto's.

Maandag 18 juli ga ik samen met Nico Groot (Warmenhuizen) een reis van negen dagen maken naar onze contacten in Roemenië. We beginnen in Marghita, daarna Botosani en Breaza. Dinsdag 26 juli zijn we weer thuis, om die reden is er volgende week geen nieuwe update op dit blog.

Woensdag gaan we niet laden, er zijn wel een aantal ophaalklussen. Nico Groot (HHW) is de coördinator 06 53252564.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten