zondag 5 juni 2022

Weekbericht 22/22

Wat ik de vorige keer omschreef als een spannend event dat ons te wachten stond is achter de rug. Het was een enorme klus die in de RAI een wat moeizame start kende maar die dankzij het doorzettingsvermogen en inspanningen van alle betrokken tot een goed einde gebracht is. Al deze mensen weten nu hoe groot de RAI is en wat een enorme tentoonstelling de voedselbeurs PLMA is. Het is haast niet voor te stellen, zoveel verschillende producten. 

In enkele uren is het gelukt om drie trailers met een enorme diversiteit aan levensmiddelen tjokvol te krijgen. In Sint-Pancras konden deze dezelfde avond/nacht nog gelost worden in een koelcel. Aan het begin van de avond had ik echt het gevoel dit gaat nooit lukken en waar zijn we aan begonnen. Zeker een uur later dan de bedoeling was is het toch gelukt, ongelofelijk maar waar.

Donderdag konden we direct aan de slag met het uitzoeken van de levensmiddelen dit vooral tussen producten die gekoeld moeten blijven en overige. Denk bij gekoelde producten vooral aan alle soorten vlees, vleeswaren en melkproducten in allerlei variaties. Ook de niet gekoelde producten zijn heel divers. Van de drie trailers kregen we er in totaal twee uitgezocht. 

We konden donderdag de kledingbank Egmond hier al in laten delen, we hebben er drie pallets  naar toegebracht. Behalve kleding delen ze sinds enige tijd ook voedsel uit aan mensen in problemen en dragen ook op die manier hun steentje bij aan de bestrijding van armoede.

Hier de link naar hun website

Een flink team van de christelijke leefgemeenschap De Wittenberg uit Zeist heeft fantastisch meegeholpen in de RAI en ook in Sint-Pancras bij het uitzoeken. Een deel van de opgehaalde producten is naar Zeist gegaan, een mooie bestemming hiervoor. 

Hier de link naar hun website.

Vrijdag om 7 uur stond Wim Bos uit Weesp met een trailer voor de deur om te laden voor een door hem gesteund voedsel uitdeelpunt in Amsterdam. Hier zijn vier pallets naar toegebracht. Wim had ook het verzoek gekregen om 20 pallets op te halen t.b.v. het Leger des Heils in Almere. Een veelzijdige organisatie die op vele manieren hulp bied aan mensen die in de problemen geraakt zijn. Met de “hoofdaannemer” van de klus, de stichting Zending over Grenzen uit Almere, hadden we deze afspraak gemaakt.

Vrijdagochtend stroomde vrijwilligers weer binnen om verder te gaan met het uitzoekwerk. Dit ging in een rap tempo, ondertussen kwam de eerste Roemeense truck met een koeltrailer laden. Om ongeveer 14:00 uur was de klus klaar en viel er veel spanning weg. Het geeft een goed gevoel dat we deze enorme berg voedsel een goede bestemming hebben kunnen geven.

Vooral door de omvang van het geheel en omdat alles nieuw was voor ons vertoonde vooral de start in de RAI wat haperingen. In het algemeen ging het echter gewoon goed en van fouten kun je leren. Een aantal mensen hebben al verbeterpunten aangedragen voor het geval er volgend jaar weer een uitnodiging voor deelname aan dit event op de mat valt. In dat geval nemen we deze aanbevelingen zeker ter harte om zo de effectiviteit van de inzamelactie te verhogen. We hebben nu ervaring en weten wat de knelpunten zijn, dat maakt het organiseren een stuk eenvoudiger.

De samenwerking met Zending over Grenzen is ons goed bevallen en we hopen dat dit volgende jaar een vervolg krijgt.

Hier de link naar hun website. 

Dat we ook hiervoor weer een beroep konden doen op heel veel mensen om te komen helpen is natuurlijk geweldig. Zonder deze hulp zou de uitvoering onmogelijk zijn. 

IEDEREEN DIE DIT MOGELIJK GEMAAKT HEEFT EN HIERAAN HEEFT MEEGEWERKT HEEL ERG BEDANKT!

Hier de link naar een paar foto's.

Vanuit Roemenië bereiken ons meer en meer verhalen over mensen die in problemen raken omdat ze geld tekort hebben en de rekeningen niet kunnen betalen. In sommige plaatsen sluiten winkels wegens gebrek aan klandizie. De veroorzaker van deze terugval blijft maar doorgaan met bommen gooien en het veroorzaken van onnoemelijk veel menselijk leed. 

Reghina uit Ticau stuurde foto’s over haar werk. Gerrit van der Starre van stichting Emeth stuurde een nieuwsflits van de gebeurtenissen daar.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar deze nieuwsbrief.

Toth Attila uit Peris stuurde een bericht met foto’s.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller sinds kort woonachtig in Band zit niet stil, altijd leuk om te zien en te lezen.

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena uit Deaj doen veel voor de mensen in hun dorp en daarbuiten. Net als voor de mensen in de dakloze opvang van Tirgu Mures. 

Hier de link naar foto's.

De familie Veenstra van stichting de HRIF uit Weesp stuurde een nieuwsbrief over hun betekenisvolle werk.

Hier de link naar deze nieuwsbrief.

De koeltrailer die vrijdag geladen is komt waarschijnlijk dinsdag aan in Botosani. Cristi heeft met zijn team al de nodige voorbereidingen voor de verspreiding getroffen. 

De koeltrailer die de laatste partij naar Breaza gaat brengen komt naar verwachting kort na Pinksteren.

Woensdag zijn er nog wat opruim en ophaalklussen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten