zondag 29 mei 2022

Weekbericht 21/22

Vanmorgen begon ik met een opsomming van de ellende die Vladimir Poetin heeft aangericht, ik ben er mee gestopt het is gewoon teveel. Beter is ons er op te richten hoe we deze mensen in nood kunnen helpen binnen de mogelijkheden van Stichting Promotie. Samen met onze mensen in Roemenië doen we wat we kunnen.

Het is een beetje een herhaling van wat ik schreef in vorige afleveringen maar veel van hulp onze hulp aan de Oekraïne verloopt via Cristi en zijn team uit Botosani. Als je leest om hoeveel mensen het gaat die hiermee geholpen worden ongelofelijk. De mensen die het komen halen en wegbrengen naar de o.a. vluchtelingenkampen verdien ook ons respect.

Hier de link naar foto's.

Attila van de boerderij in Marghita heeft weer een truck met 19 ton aardappelen en 4 ton uien naar het project van St. HRIF in Hamelmeu nabij Satu Mare laten brengen. Vanuit een depot daar gaan veel hulpgoederen de Oekraïne in.  De organisatie van deze transporten zijn steeds een uitdaging voor de mensen ter plaatse.  

Hier de link naar foto's.

Attila stuurde ook een serie foto’s van het voorjaarswerk op de boerderij, weer mooie plaatjes. Het groeit er goed de weersomstandigheden zijn gunstig en hoe je de gewassen moet behandelen kun je wel aan Attila en zijn team overlaten. 

Hier de link naar foto's.

Het is nu ook de oogsttijd van aardbeien op de boerderij, voorgaande jaren verliep de verkoop hiervan probleemloos. Dit jaar is er een recordoogst, echter de vraag is gekrompen door de sterk teruggelopen koopkracht van heel veel mensen. Laten wegrotten was ook geen goed idee, nu zijn ze via ons netwerk bij mensen terecht gekomen waar niet vaak aardbeien op tafel zullen staan.

Reghina uit Ticau was ook helemaal blij dat ze weer kon uitdelen inclusief aardbeien. 

Hier de link naar foto's.

In Breaza was het feest, Denisa heeft de finish van de High school bereikt, er waren goede redenen om dit te vieren natuurlijk. Aardbeien waren er genoeg, de kleine Imre wilde ze allemaal houden en niet verdelen of jam van maken zo lekker waren ze.

Hier de link naar foto's.

De truck die we woensdag geladen hebben met bestemming Breaza is daar zaterdagmorgen gelost. Het deel bestemd voor Ploiesti is met een truck van Agro sprint verder gebracht. Het laden ging weer vlot net als de ophaalklussen.

Hier de link naar foto's.


Henk Muller is inmiddels verhuist naar een huurhuisje in Band. Net als altijd gaat hij door met dingen doen en aanpakken. De huisjes opknappen is vrijwel afgerond denk ik. Nu gaan ze nog een keer drie huizen bouwen van sandwich panelen. Een groep uit Zeeland ondersteunt dit project. Tussen de foto’s staat flink wat tekst van Henk. Goed voor de mensen daar dat hij dit allemaal doet.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag moet het dan gebeuren het “leeghalen” van de voedselbeurs in de RAI. De organisatie is bijna rond. Donderdag en vrijdag gaan we uitzoeken. Er zit nog iets in de pijplijn, moeten we even afwachten. 

Voor aanstaande vrijdag is er een koeltrailer besteld die een deel van de RAI voorraad naar Botosani gaat brengen.

We vertrouwen erop dat het allemaal gaat lukken het is echter wel een beetje spannend. 

1 opmerking:

  1. Wat weer mooi om te zien en te lezen dat iedereen er voor elkaar is mooi om te zien ook hoeveel voedsel en hulpgoederen er toch nog bij elkaar is gesprokkeld in deze toch zeer boze tijd , ik heb er bewondering voor 💖

    BeantwoordenVerwijderen