zondag 13 november 2022

Weekbericht 45/22

We kunnen rustig stellen dat we een hele drukke week achter de rug hebben vol met bijzondere gebeurtenissen. 

Dinsdag 8 november begonnen we met opruimen en spullen klaarzetten voor de truck die we die dag zouden lossen en laden, verwachte aankomsttijd 11 uur. Verder met het voorbereiden en klaarzetten van de goederen en het opzetten van de rollenbaan voor het inpakken van de pakketten. De truck kwam helaas pas om 15:30 u we zijn direct de spullen voor de kerstpakketten gaan lossen. Mooie producten goed passend in een pakket. 

Met een klein ploegje zijn we daarna gaan laden, best nog een aardige klus en we hebben overuren moeten maken om het klaar te krijgen. Om 19 u was de trailer vol en kwam de pizza sprint, de chauffeur at ook mee en om 19:30 u begon hij aan de reis naar Marghita.  

Hier de link naar het foto's van het lossen en laden.

Woensdag hadden we nog een halve dag werk. Natellen van de producten alles op zijn plek zetten en de volgorde bepalen. We waren bang dat de laatste 1.000 van de pakketten niet helemaal vol zouden raken. Een “noodoproep” binnen ons netwerk hielp, we kregen nog tien pallets met producten om ook deze pakketten goed gevuld te krijgen. Mooi om mee te maken dat dit zo werkt.

Donderdag ging het inpakken van start, ongelofelijk maar waar, bijna 100 mensen
kwamen helpen. Een deel al met ervaring maar ook nieuwkomers, de jongste deelnemer was 22 en de oudste waren 80+. Jan Valk de oprichter van St. Promotie had de regie in handen, alles verliep heel soepel en het ging snel. Dankzij ons catering team was er koffie, thee, koek, broodjes, soep en fruit etc.. De sfeer was ontspannen en er was tijd genoeg om bij te kletsen. Het eindresultaat was het recordaantal van 3.000 pakketten. 

Vrijdag 11 november kwamen er weer bijna 100 mensen, veel dezelfde maar ook anderen. Weer een heel gemêleerd gezelschap. Bijvoorbeeld leden van motorclub Promotie uit Zaandijk, oud medewerkers van een hele goede bank en mensen die in het AZC in Heerhugowaard wonen. MC Promotie is onder de bezielende leiding  van Jan Valk de meest actieve motorclub van Nederland. Hier de link naar de website www.mcpromotie.nl .

De 1.500 pakketten waren om ongeveer 12 uur klaar, na de goed verzorgde en gezellige lunch nog opruimen en was de finish bereikt. Er staan 4.500 pakketten klaar voor verzending, aanstaande woensdag gaat de eerste vracht naar Roemenië.

Hier de link naar foto's.

Iedereen die meegewerkt heeft heel erg bedankt.

De truck die kwam laden en lossen afgelopen dinsdag was donderdag weer in Marghita om daar de hulpgoederen uit Broek op Langedijk te lossen. Daarna heeft Attila hem direct geladen met levensmiddelen van de Penny Market en kool, aardappelen, wortelen en uien van de boerderij. Zaterdag is deze trucklading gelost in het depot van Cristi in Botosani. Onze vriend Igor was er met zijn bus uit de Oekraïne om het eerste deel op te halen. De gaarkeuken in Tsjernivtsi heeft problemen met hun voorraad voedsel. Dit transport kwam precies op het juiste moment er was bijvoorbeeld vraag naar witte kool, 8.000 kilo staat er nu in Botosani. Waarvan al een deel in de Oekraine is!

Hier de link naar foto's van Attila.

Hier de link naar foto's van Cristi.

Henk Muller uit Band is enorm actief in dit stadje en dan speciaal waar de arme mensen die wonen in de zigeunerwijken daar. Vrijwel dagelijks stuurt hij foto’s met een toelichting van wat hij doet. Er gebeuren daar dingen die wij hier niet voor mogelijk houden, mooi om te delen. Zonder Henk en de mensen om hem zou deze hulp niet geboden worden.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde weer foto’s van het uitdelen van spullen. 

Hier de link naar foto's.

In Breaza is afgelopen maandag weer een truck met hulpgoederen gelost, Csaba en Imola zijn druk met het verdelen ervan. Het zijn onderhand best veel organisaties, die daar de goederen die wij brengen, ophalen om verder te verspreiden. De meeste van hen zouden meer willen doen, dan voor hun mogelijk is. Armoede went nooit is een bekende uitdrukking, hulpverlening aan deze mensen is goed  en mooi, mentaal moet je er wel tegen kunnen.  

Imola heeft een nieuw bericht op haar blog geplaatst. 

Van het gaarkeuken en bad project van Mucui Joszef Tirgu Mures kreeg ik via Imola nieuwe foto’s. Deze heb ik bijgevoegd bij het al eerder geplaatste album. Dit is allemaal vlakbij de vuilstort van Tirgu Mures in de zigeunerwijk daar. Aan de rand hiervan is dit project, behalve een warme maaltijd is nu ook weer het bad en kleding programma opgestart. In deze tijd van het jaar na een bad weer op blote voeten de modder is natuurlijk niet normaal. We zoeken dus laarzen en schoenen voor deze kinderen. De eerste zijn al binnen en gaan woensdag op transport. De steun vanuit het depot van Csaba en Imola uit Breaza is belangrijk voor Joszef.

Hier de link naar foto's.Viorel en Elena uit Deaj stuurde ook weer foto’s van hun mooie werk. Dakloos zijn je moet er toch niet aan denken. Goed dat dit centrum er is en mensen als Viorel zorgen voor eten.

Hier de link naar foto's

Woensdag gaan we laden voor Breaza, de eerste pakketten gaan samen met andere hulpgoederen naar Roemenië.


Nogmaals iedereen bedankt voor de hulp.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten