zondag 6 november 2022

Weekbericht 44/22

De voorbije week stond in het teken van de voorbereidingen om de 4.500 kerstpakketten te maken op 10 en 11 november.

Een groot deel van de levensmiddelen die in de pakketten gaan, komt uit Roemenië, het prijsverschil met Nederland maakte dit aantrekkelijk. De 2e helft van deze partij is nu onderweg naar Broek op Langedijk en komt – just in time – binnen. Buiten de normale routine dus en dat geeft toch wat extra spanning over hoe dit uitpakt. Samen met de huidige voorraad gaat het een mooi pakket worden. De dozen moeten goed vol zijn, zo als het er nu naar uitziet blijft er nog een gaatje over. Wellicht komt er nog wat extra's binnen, we moeten het afwachten. 

Hier de link naar foto's.

In de rij voor wat de door ons gebrachte
appels. Volgens mij als extra bij de
maaltijd uit de gaarkeuken.
Donderdag en vrijdag gaan we de pakketten maken. De catering is al druk aan het voorbereiden. Koffie, thee, koekjes, broodjes, soep, diverse drankjes alles is weer aanwezig. We proberen dit nuttige werk zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat juist nu deze levensmiddelen pakketten belangrijk zijn, is geen verrassing. Veel mensen hebben het extra moeilijk gekregen door de drang van Poetin en zijn trawanten om Oekraïne te bezetten. De ellende die dit veroorzaakt is met geen pen te beschrijven.

Cristi uit Botosani stuurde een hele serie foto’s van het uitdelen van de door ons gebrachte hulpgoederen in Oekraïne en Roemenië.

Hier de link naar foto's.

Gelukkig zijn er veel kleine en grote organisaties die net als wij deze mensen proberen te helpen. De familie Veenstra uit Weesp van stichting HRIF doen werkelijk ongelofelijk veel. Het verbaast me elke keer weer dat via er het netwerk van stichting HRIF zoveel hulp geboden kan worden. Max Veenstra stuurde ons een nieuwsbrief over hun werk die ik graag deel.

Hier de link naar deze nieuwsbrief.

Woensdag konden we een truck laden met bestemming Breaza en waren er ophaal en opruim klussen. Dit ging goed het is een mooie lading hulpgoederen geworden en we hebben wat ruimte weten te creëren in de loods. Na afloop hebben er een gezellige namiddag van gemaakt, dit onder het motto de boog kan niet altijd gespannen zijn. De truck gaan ze maandagochtend lossen in Breaza.

Hier de link naar de foto's.

Toth Attila uit Peris heeft pech met zijn bijzondere varkensboerderij. Er is Afrikaanse varkenspest geconstateerd bij een kleine varkensboer in een nabijgelegen dorp. Deze ziekte is heel erg besmettelijk, er is direct een vervoersverbod ingesteld net als andere controles. Op Attila zijn boerderij is er nog geen varkenpest. Verkopen van varkens is vanwege het vervoersverbod onmogelijk. Om deze tijd van het jaar komt dat heel slecht uit. Ook voor andere kleine varkensboertjes is het een ramp, ze kunnen het inkomen wat ze hier mee generen gewoon niet missen.

Hier de link naar foto's. 

Imola deelde foto’s van het lossen van de vorige truck en het uitdelen ervan. De beelden spreken weer voor zich volgens mij.

Hier de link naar foto's.

Pieter Nagel heeft kortgeleden aardappelen en groenten van de boerderij in Marghita kunnen ophalen samen met een partij van de door ons gebrachte appels. Dit voor zijn voedselprogramma's, hij stuurde er een berichtje over.

hier de link naar een paar foto's en dit berichtje.

Henk Muller uit Band is ook steeds hard aan het werk om andere te helpen, we kunnen gelukkig financieel helpen om de hutjes van een aantal mensen waterdicht te krijgen. Van een betonvloer, een andere deur en een betere kachel te laten voorzien. Het energielabel zal nog laag zijn maar voor deze mensen is het een flinke verbetering. Henk zijn verhaal geeft net als altijd een mooi inkijkje in het leven van de mensen in zijn omgeving. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau is ook weer aan het bouwen geweest. 

Hier de link naar foto's.


Virorel en Elena uit Deaj hebben de handen weer flink uit de mouwen gestoken. De oven is aangestoken om brood te bakken, een maaltijd verzorgt in het daklozen centrum van Tirgu Mures en druk geweest met het schooltje in Deaj. Geweldig mooi en nuttig werk. Er komen steeds meer mensen eten in het centrum lijkt het. In het album wel even het filmpje rechts onderin afspelen!Hier de link naar foto's.Dan volgende week:

Dinsdag gaan we de auto uit Roemenië met de artikelen voor de pakketten lossen. Deze gaan we laden met hulpgoederen die naar Marghita gaan. We gaan zoveel mogelijk klaar zetten voor de pakketten actie.  

Woensdag gaan we dit afronden.

Donderdag en vrijdag komen dan de helpers om de pakketten te maken, gelukkig zijn er al behoorlijk wat aanmeldingen maar er kunnen er meer bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten